Hiçbir şey olmasa bile ilk kez bir Amerikalıyı yargılamışız

FIKRA GİBİYandaşlık, yalakalık “şahikasına” ulaşıyor şu günlerde. “Şahika” tanımı “en tepe, doruk” anlamına geliyor. Yandaşlar ve tetikçiler aslında şokta. Biraz da...

FIKRA GİBİ

Yandaşlık, yalakalık “şahikasına” ulaşıyor şu günlerde.
“Şahika” tanımı “en tepe, doruk” anlamına geliyor.
Yandaşlar ve tetikçiler aslında şokta.
Biraz da panik yaşıyorlar.
Çünkü rahip olayında böyle bir sonuç beklemiyorlardı.
Hatta bazıları gözlerini karartıp “Papazı göndermeyeceğiz, herkes görecek” diye kendini ateşe bile atmıştı.
Oysa sonuç tam söylediğimiz gibi oldu.
Bugüne kadar Amerika’nın hiçbir talebine karşı çıkmayan, her istenileni yapan iktidar papaz konusunda da direniş göstermedi.
Yandaş tetikçilerin bir bölümü ilk şoku “verdik ama Amerika’nın tehdit ettiği gün vermedik, aradan iki ay geçti” tesellisine sarılarak atlatmaya çalıştı.
Şoktaki bu tetikçilere saray yol gösterdi.
“Korkmayın ve şaşırmayın” dedi “Papazı vermedik, Yüce Türk yargısı bastı cezayı, o da yeteri kadar hapis yattı ve çıktı.”
Tetikçiler bu bahaneye dört kolla sarıldı.
Aradan iki üç gün geçince tabii biraz daha düşünüyorlar, kendi kitlelerinin inanacağı düzeyde yeni bahaneler üretiyorlar.
Son dahiyane bahane şu; “Bugüne kadar hiçbir hükümet bir Amerikalıyı yargılamaya cesaret edememiş. Tamam papaz gitmiş ama hiç olmazsa yargılayıp iki yıl da hapiste tutmuşuz.”
Zil takıp oynayın bari bu bahane ile.
Ki bu da yanlış.
Şu anda bile hapishanelerde 9 Amerikalı var.
Geçmişimizde de sınırlarımız içinde suç işleyen Amerikalılar hakkında soruşturmalar da açıldı, mahkümiyetler de verildi,
En komiği saf vatandaşlara “dünyanın hiçbir ülkesinde Amerikalılara karşı dava açılamıyor, buna cesaret eden tek lider Tayyip Erdoğan” bile diyenler var.
Geçen hafta sizlere “papazı gönderecekler ve bundan destan çıkaracaklar” demiştim.
Ne yazık ki bu öngörü tuttu.
Biz çok utanıyoruz

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar