Haydi vatanseverlik yarışına

ÖNERİAncak, isimler açıklanır açıklanmaz ilk tepkinin doğal olarak muhalefetten gelmesi beklenirken, yandaş medyanın “Amiral Gemisi” Sabah’tan geldi!.. Damat Berat Bey’in kardeşi Serhat Albayrak’ın...

ÖNERİ

Ancak, isimler açıklanır açıklanmaz ilk tepkinin doğal olarak muhalefetten gelmesi beklenirken, yandaş medyanın “Amiral Gemisi” Sabah’tan geldi!..
Damat Berat Bey’in kardeşi Serhat Albayrak’ın yönetimindeki Sabah Gazetesi’nin ekonomi yazarı Dilek Güngör, diğer sekiz kurulu es geçip, özellikle “Ekonomi Politikaları Kurulu”nu hedef alan yazısında “Biliyorsunuz, bu kurul, ekonomik konularda araştırmalar yapacak, küresel gelişmeleri izleyecek, hükümete politika önerileri sunacak” dedikten sonra şu çarpıcı değerlendirmeyi yaptı:
-Eğer kurul üyelerinin her biri günaşırı değerlendirme yapmaya kalkarsa ekonomi yönetiminde sağlanan ahenk bozulabilir. Bu süreçte en önemli şey piyasaların kafasını karıştırmamak!..
Aynı arkadaşım aradı “demek ki Berat Bey pek rahatsız olmuş” diye düşüncesini belirtti!.. Kim vardı Ekonomi Kurulu’nda? En göze çarpan isim, McKinsey konusunda çekince belirten Yiğit Bulut!.. Nihat Zeybekçi ve Korkmaz karaca ile ilgili rahatsızlığı olabilir mi, zaman gösterecek!..
Pekii, bu kurulların üyeleri ne kadar ücret alacak? “Bu yerli milli bir mesele ne parası?” dediğinizi duyar gibiyim; ancak ne yazık ki kazın ayağı öyle değil!.. Sözcü gazetesinde arkadaşımız Çiğdem Toker, kurul üyelerinin alacağı maaşın izini sürerek ortaya çıkardı; her üye ayda 11 bin 794 TL, yılda 141 bin 528 TL maaş alacak. Miktarın artabileceğini de belirten Toker, Cumhurbaşkanlığı bütçesine 11 milyon liralık bir ek ödenek gerektiğini de belirtti… Bayılıyorum şu enflasyonla mücadeleye!..
-Haa, sizlere de enflasyon ile mücadele çerçevesinde yüzde 10 indirim geldi 2 aylığına, hadi eller havaya!..

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar