Türkiye’yi hangi gerekçe ile bu kadar ucuzlattınız?

Bİ SORALIM BAKALIMHer gün bir yenilikle uyanıyoruz. Sabah kalkmışız, gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkmış örneğin, onu öğreniyoruz Dün de yine gece yarısından sonra Resmi...

Bİ SORALIM BAKALIM

Her gün bir yenilikle uyanıyoruz.
Sabah kalkmışız, gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkmış örneğin, onu öğreniyoruz
Dün de yine gece yarısından sonra Resmi Gazeteye konan bir karar var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan “yönetmelik değişikliği” Türk vatandaşlığına kabul koşullarını yeniden düzenliyor.
Yapılan değişikliği göre, Türk vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.
Yine en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul sahibi olma koşulu da 250 bin dolara çekildi.
Yatırım yaparak istihdam sağlayan ve bu sayede  vatandaşlık hakkı kazananlar daha önce en az 100 işçi çalıştırmak zorundaydı. Bu rakam da 50 işçi olarak belirlendi yapılan son değişiklikle.
Her ülke çeşitli koşullar öne sürerek vatandaşlık hakkı veriyor.
Örneğin İngiltere’de vatandaş olmanız için 2 milyon sterlin yatırmanız gerek bankaya önce. Sonra durumunuzu inceliyolar.
Yavru vatan olarak adlandırdığımız Kıbrıs’a vatandaş olmak istiyorsanız KKTC bankalarında 2 buçuk milyon Euro’luk hesabınız olması gerek.
Yani Türkiye’nin de vatandaşlığını belli maddi karşılıklara bağlaması çok normal.
Burada merak ettiğim konu şu; “Ne oldu da iktidarımız vatandaş olma koşullarını eskiye oranla hayli ucuzlattı?”
Türk vatandaşlığı neden daha ucuz hale getirildi?
Başka ülkelerin insanlarının vatandaş olmasına hangi gerekçelerle ihtiyacımız var ve bunu cazip hale getirmek için Türkiye’yi ucuzlatma kararına varıldı?
Türkiye’de her şey pahalanırken, enflasyon artarken, döviz fiyatları yükselirken, vatandaşlığının neden ucuzlatıldığını iktidar sözcülerinin açıklaması gerek.
Suriyeliler bu kararda etken olmuş olabilir mi örneğin?

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar