Beyinler yumuşatıldı zamlar salınabilir artık

ACAİP YAZILAROyunu AKP’ye veriyor olsa da milyonlarca vatandaş son derece saf ve halis duygular içinde gerçekten dünyaya karşı dik durduğumuza, Amerika’ya boyun eğmediğimize, herkesin bizi batırmak için bir yerlerini...

ACAİP YAZILAR

Oyunu AKP’ye veriyor olsa da milyonlarca vatandaş son derece saf ve halis duygular içinde gerçekten dünyaya karşı dik durduğumuza, Amerika’ya boyun eğmediğimize, herkesin bizi batırmak için bir yerlerini yırtarcasına çabaladığı halde bizi yıkamadığına inanıyor.
“Can Bey” diyor örneğin bir vatandaş mesajında “Evet haklısınız, Dolar 7 lirayı bile geçti, ama hükümetimizin dik duruşu sayesinde tekrar 6 liranın altına düşmedi mi?”
Ne diyeyim?
Öyle zannediyor.
Hiçbir çıkarı yok, elinde avucunda dövizi de yok. Olsa zaten götürüp bozduracak.
Tıpkı tankın egzozuna fanilasını tıkayarak darbeyi önlediğini sananlar gibi o da Amerika’nın dolar darbesini durdurduğuna inanıyor.
Yüreğindeki memleket sevgisiyle ellerindeki tomar tomar dolarları bozdurmak için döviz büfelerine koşanlara “nereden buldun bu kadar yabancı parayı, nereden kazandın, neden bankada yani ekonomik sistemin içinde değil de evinde duruyor bu paralar?” diye de sormuyor.
İki yıl önce yine aynı “reis” tarafından yapılan çağrı ile yastık altındaki dövizler satıldığı halde geçen iki yıl içinde nasıl olup da yine evlerde bu kadar para toplandığını da merak etmiyor.
2016’daki krizden sonra ucuzlatılan dolarları kapıp bugün tam iki katına satarak servetlerine servet katanların “Dik durarak Amerikan emperyalizmine ağır bir ders verdiği” düşüncesinde o saf vatandaşım.
Oysa farkında bile değil ki, beyni yumuşatıldı, her şeyi kabul edecek kıvama getirildi.
Şimdi sıra “sarayın dik durarak önlediği darbenin etkilerini yok etmek için her türlü fedakarlığı” yapmaya geldi.
Beceriksiz, bilgisiz ve çıkarcı bir zihniyetin berbat ettiği ekonominin faturası saf, temiz, namuslu ve duygusal millet tarafından ödenecek.
Artık zamlar salınabilir. İğneden ipliğe her şeye zam yapılabilir.
Halk acı reçeteye razı.
O artık faturayı ödemek için gönüllü.
Çünkü kefen parasını bozdurup Amerikan emperyalizmini yendi.

KOMİK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar