Bravo; doları 4.20’den 5.80’e düşürdük

ANALİZBakalım sadece topluma doping niteliğindeki moral verme kampanyası daha ne kadar sürdürülebilecek? Bir anda patlama noktasına gelen doları frenlemiş gibi görünmek ve çıktıktan sonraki düşüşü...

ANALİZ

Bakalım sadece topluma doping niteliğindeki moral verme kampanyası daha ne kadar sürdürülebilecek?
Bir anda patlama noktasına gelen doları frenlemiş gibi görünmek ve çıktıktan sonraki düşüşü başarı olarak sunmak bana göre sadece ve sadece halka aptal muamelesi yapmaktır.
Ne olup bittiğini bile fark edemeyen kimi AKP’liler herkese “hain” diye saldırarak “Çıkarken çok seviniyordunuz, şimdi düşüyor diye karalar bağlıyorsunuz” şeklinde akla ziyan sözler söylüyorlar.
Oysa işin gerçeği şu ki, dövizin düştüğü falan yok.
3 ay önce ilk kıpırdanmaya başladığında henüz 4 lirayı bile görmemiş olan dolar, bugün 6 liranın biraz altında tutunmaya çalışıyor.
Arada gördüğü 7.05’lik fiyat nedeniyle de doların geldiği bu nokta ekonomiden hiç anlamayan sadece kendi bakkal hesabını bilebilen topluma sanki büyük bir başarı gibi yutturulmaya çalışılıyor.
Tedbir diye ortaya atılan görüş ve alınan kararların şu ana kadar hiçbir geçerliliği yok.
Yabancı yatırımcılarla yapılan toplantıların da bir anlamı olduğunu söyleyemeyiz.
Güven, “bana güvenin” demekle ya da şatafatlı gösterilerle “Burada hiçbir sorun yok” mesajı vermekle sağlanmıyor.
Kurtarıcı gibi sunulmak istenen Katar’a yapılan yalakalıkların da ekonomik bir değeri yok.
Bu ülke hemen her krizde “10 milyar dolar – 20 milyar dolar yatırım yapacak” haberleriyle parlatılıyor.
Sorulması gereken şu; yatırım yaptığı söylenen bu ülkeler yatırımlarını hangi alanlarda yapıyorlar ve yapacaklar? Bu yatırımlar istihdam yaratacak mı? Yoksa bize dost gibi görünen bu Müslüman ülkeler aslında krizden yararlanarak paradan para mı kazanacaklar?
İktidar şu anda sanal bir zafer sarhoşluğu yaşıyor sanki.
Araya bayram tatili girecek, muhtemelen bu sürede önemli bir işlem yapılmayacağı için sorunu dengede tutabilirler.
Ancak kamuoyuna da övünerek anlattıkları “bir ekonomik darbeyi de savuşturduk” söyleminin gerçek önlemlerini hayata geçiremezlerse sonbaharda büyük bir travma yaşamamız kimseye sürpriz olmamalıdır.

UYARI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar