Erdoğan konuşmasa bu kadar dedikodu olmazdı

ANALİZTürkiye’de artık her şey tek adamın kontrolünde. Bu nedenle kimse kendi görevini gerektiği gibi yerine getirmiyor. Ancak o tek adamdan talimat geldikten sonra harekete geçiliyor. Çok sıcak bir örnek vereyim hemen;...

ANALİZ

Türkiye’de artık her şey tek adamın kontrolünde.
Bu nedenle kimse kendi görevini gerektiği gibi yerine getirmiyor.
Ancak o tek adamdan talimat geldikten sonra harekete geçiliyor.
Çok sıcak bir örnek vereyim hemen;
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bankalardaki mevduatlara el konulacağı, döviz hesaplarının TL’ye çevrileceği yönünde dedikodu yayanlar hakkında soruşturma açtı. Ardından Ankara’da da aynı yönde bir soruşturma başlatıldı.
İçişleri Bakanlığı da dedikodu yayan 346 sosyal medya hesabının saptandığını açıklayıp bunlar hakkında gerekenin yapılacağını bildirdi.
İyi de bütün bu gelişmeler durup dururken olmadı ki.
Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da çok sert açıklamalar yapmasaydı muhtemelen bunların hiçbiri yaşanmayacaktı.
Erdoğan işadamlarına çok sert mesajlar verirken “Bankara hücum edip döviz almaya çalışmayın, aksi takdirde B ve C planlarını devreye sokarım bunu da bilin” dedi.
En tepedeki “B ve C planı” diyor ama ne olduğunu söylemiyor buna karşı işadamlarının canının çok yanacağını ima ediyorsa bunun elbette bir sonucu olacaktır.
Nitekim oldu da.
Asya borsaları açılır açılmaz TL yerle bir oldu, bundan panikleyenler de sosyal medya üzerinden “eyvah, bankalara operasyon geliyor” endişelerini dile getirdiler.
Tahminim şu ki, eğer bu iş planlıysa, dedikoduyu yayan tek merkez vardır.
Diğerleri durumu görüp kervana katılanlardır.
Ama göreceksiniz, eğer varsa böyle bir operasyonu başlatanın değil, gece yarısı ekran başında oturan heyecanlı tiplerin başı yanacaktır.
Burada bana göre önemli olan Erdoğan talimat vermeden devletin hiçbir biriminin harekete geçememesidir.
Eğer “bankalardaki paralara el konulacağı” dedikodusunu yapmak suçsa ilgili birimler daha o an müdahale ederler.
Ama belli ki kimse bunu yapamıyor.
Koca Hazine Bakanı bile muhtemelen ne söyleyeceği konusunda Erdoğan’dan talimat alamadığıçin gece yarısı “Aksiyon planı hazır, sabaha açıklayacağız” dedi.
Oysa ekonomi 24 saat yaşıyor ve memur mesaisi gibi karar açıklamaya kalkarsanız sonuçları çok kötü de olabilir.

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar