Arabeskin de dibine vurdu

ANALİZEkonominin toparlanması artık kolay değil. İstedikleri kadar yeni ekonomik planlar açıklasınlar, istedikleri kadar “bunlar dış güçlerin oyunu, aldırmayın” desinler, bundan sonra dikiş tutmaz. Belli ki...

ANALİZ

Ekonominin toparlanması artık kolay değil.
İstedikleri kadar yeni ekonomik planlar açıklasınlar, istedikleri kadar “bunlar dış güçlerin oyunu, aldırmayın” desinler, bundan sonra dikiş tutmaz.
Belli ki Erdoğan da durumun farkında.
Doları tutamıyorlar, ekonomik çöküşü engelleyemiyorlar.
O yüzden en bildik savunma sistemi yeniden devreye sokuldu.
Yıllardır sürdürülen “mağduriyet edebiyatı” ve “din istismarı”, dolar krizinde de kendini gösterdi.
Erdoğan, dolar artışına karşı konuşurken “Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var” dedi.
Ünlü “Zalimin zulmü varsa sevenin Allah’ı var” adlı arabesk şarkıyı hatırlatan bu sözler aslında Türkiye ekonomisinin çöküşünün de en yetkili ağız tarafından itirafıydı.
Demek artık ekonomi tutulamıyor, kriz önlenemiyor.
O halde en “vıcık” popülizme sapmakta bir sakınca görmüyor Erdoğan.
“İşimiz Allah’a kaldı” diye de özetlenebilecek bu sözlerin kitleler tarafından alkışlanmasını da anlamak mümkün değil.
Çünkü asıl maksat o olmasa bile Erdoğan’ın sözleri bir anlamda dolar ile Allah’ı karşı karşıya getiriyor. Sanki biri diğerinin alternatifi gibi görünüyor.
Sözde dinine çok bağlı olan, en küçük bir saygısızlığı bile hazmedemediği söyleyen AKP tabanının, bugüne kadar görülmemiş bir hakarete nasıl tahammül ettiğini anlatacak biri var mı merak ediyorum.
Gerçi, AKP tabanı elinden şarap kadehini düşürmeyen sosyetik bir dincinin “bakara makara” hakaretini bile görmezden gelmişti ama bir şey söyleyeyim mi, o söz Erdoğan’ın söylediği “Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var” sözünün yanında hiç kalır.

SOSYAL MEDYA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar