Dostumuz Trump hangi jesti yaptı?

Bİ SORALIM BAKALIMİkinci bir emre kadar yandaş medyada herhalde Amerika ve Trump hakkında olumsuz bir şey görmeyiz. Çünkü günlerdir Amerika hakkında ağır sözler söyleyen AKP Genel Başkanı önceki akşam...

Bİ SORALIM BAKALIM

İkinci bir emre kadar yandaş medyada herhalde Amerika ve Trump hakkında olumsuz bir şey görmeyiz. Çünkü günlerdir Amerika hakkında ağır sözler söyleyen AKP Genel Başkanı önceki akşam Amerika Başkanı ile buluşmasında havayı birden değiştirdi. “Teröristlere bedava veriyor bize parasıyla bile silah vermiyor” dediği Trump’ın övgülerine mazhar olan Erdoğan için artık Amerikan Başkanı “yakın bir dost.” Ondan söz ederken “dostum Donald” dedi.
Bir günde neredeyse “savaşacak” hale geldiğimiz Amerika ile dost oluvermemiz ne kadar lehimize ne kadar aleyhimize bunu zaman gösterecek. Hatta öyle uzun uzadıya bile beklemeyiz önümüzdeki birkaç günde her şey anlaşılır.
Umarım ve dilerim AKP Genel Başkanı sırtının sıvazlanmasının verdiği heyecanla savaş açmaya niyetlenmez. Güney ve Güneydoğu’ya yapılan askeri yığınaklar sadece korkutma ve caydırma amaçlıdır inşallah. Tabii Amerika “biraz savaş bakalım” derse itiraz edecek gücü var mı iktidarın onu da bilmiyorum.
Ancak Amerika Başkanı’nın günlerce “fırçasını yediği” Erdoğan’ı “yüksek not alan öğrenci” gibi değerlendirmesi ve “çok önemli biri” diye taltif etmesinden sonra bazı jestler yapacak mı, işte onu çok merak ediyorum.
Madem Trump için Erdoğan artık yakın bir dost o zaman şu ana kadar yapmaktan kaçındığı bazı davranışları sergilemeli öğle değil mi? Örneğin Erdoğan ağlarcasına konuşarak “Parasıyla bile silah vermiyorlar” demişti. Kastettiği korumaları için alınacak silahların satışına son anda Trump’ın engel olması. Erdoğan korumaları için 1.5 milyon dolara Sig Sauer firmasından tabanca almaya karar vermiş. Ancak Amerika’da silah şirketleri devletlere bile olsa öyle istedikleri gibi satış yapamıyor. Amerika Başkanı tam da Erdoğan Amerikan topraklarına ayak bastığı sırada bu satışı yasaklayan bir kararı imzalamıştı. Herhalde Erdoğan “artık dost olduğumuza ve sizden iyi not aldığıma göre şu kararı iptal edersiniz” demiştir. Cevabını henüz bilmiyoruz. Belki silah satışına onay çıkmıştır belki de “Dost dediysek o kadar da değil canım” cevabı verilmiştir.
Dostluk yeniden kurulduğuna ve “Bugüne kadarki en iyi ilişki” aşamasına geldiğimize göre Trump’ın artık cemaat üyelerini korumak konusundaki inadından vazgeçmesini beklemek herhalde hakkımızdır. Ya da Reza Zarrab’ın, Halk Bank Genel Müdür yardımcısının serbest bırakılmasını, Zafer Çağlayan ve Halk Bank Genel Müdürü hakkında alınan tutuklama kararlarının kaldırılmasını da bekleyebiliriz.
Bunlardan birinin yerine getirilmesi bile Türkiye’de çok büyük bir sevinç dalgası yaratacak, yandaş medya Erdoğan’ın Amerika’da tarih yazdığını, ülkeye büyük bir destanla döndüğünü söyleyecektir. Ya da Trump’ın aşırı övgü dolu konuşmaları daha da şişirilerek taleplerimiz kamuoyunun zihninden “yeniden ihtiyaç duyulana” kadar silinecektir.

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar