Uçaktaki iliştirilmiş gazeteciler bir kereliğine gazetecilik yapın

ÖNERİAKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün New York’a gitti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılacak. Yanında elbette yine “kavun seçer” gibi aldığı sözde gazetecileri de...

ÖNERİ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün New York’a gitti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılacak. Yanında elbette yine “kavun seçer” gibi aldığı sözde gazetecileri de götürüyor. O sözde gazeteciler de her seferinde kendilerine “belletileni” haber diye bizlere sunuyorlar. Kendiliklerinden sorabildikleri tek soru yok. Gittikleri ülkede yaşananlardan tek satır yazamıyorlar. Yazdıkları saray danışmanlarının izin verdikleri.
Ancak bu gezi diğerlerinden farklı. Erdoğan Amerika’ya biraz canı sıkkın gidiyor. Bir kere daha önceki gezilerine katılan korumalarının hiçbiri bu kez yanında değil. Çünkü eğer o korumalar yanında olsa Amerika topraklarına ayak bastıkları an tutuklanacaklar. İkincisi Reza Zarrab olayı çok sarpa sarmış durumda. Eski bir bakanı ile bir kamu bankasının genel müdürü hakkında Federal Mahkeme tutuklama kararı aldı.
Demek ki Erdoğan ve heyeti Amerika topraklarına ayak bastığı andan itibaren “daha önce pek yaşanmamış” bir dizi olay yaşanabilir. Bunları öğrenmek hepimizin hakkı.
Bu nedenle çoğu asla gazeteci olmayan, küçük bir kesimi ise bir dönem gazetecilik yapan ama şimdi çıkarı için her şeyini feda etmiş gibi görünen gazetecilere çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle bir dönem gazetecilik yapabilenler bir kere cesur olmayı denesinler, bir kereliğine gerçekleri yazmaktan çekinmesinler. Ama onlar cesaret etseler de patronları izin vermezse haberleri bize aktarsınlar. Söz, bu bilgileri veren kişinin adını hiçbir yerde ve hiçbir şekilde açıklamayız.
Öğrenmek istediklerimiz çok basit:
Erdoğan’ın heyetinde aileden
kimler var?
Heyette kamu bankalarında yetkili konumlarda olan kişilerden kimse
var mı?
17-25 Aralık skandalına adı karışan kimse var mı uçakta?
Erdoğan’ın kaç koruması yanında?
Bu korumalar eskisi gibi Amerikan polisinin önünde mi görev yapıyor bu kez de?
Korumaların silahları üzerlerinde mi?
Amerika’ya giriş sırasında herhangi bir sıkıntı yaşandı mı?
Bu soruların cevaplarını uçağa alınan iliştirilmiş gazetecilerden öğrenmemiz pek mümkün değil. Çünkü onlar gördükleri hiçbir olumsuzluğu yine yazmayacaklardır. Çok değil Erdoğan’ın son Amerika gezisindeki koruma skandalını bile yazamadılar. Görüntüler sosyal medyada yayılmasa ne olup bittiğini bile öğrenmeyecektik.
Dün başlayan gezi ise çok önemli. Çünkü Türkiye tarihinde ilk kez “yabancı bir ülkede bir bakanı hakkında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklama kararı verilmiş” ülke durumuna düşürüldük. Erdoğan Amerikalı yetkililerle konuşurken onlar da muhtemelen “heyette tutuklanabilecek kimse olup olmadığına” bakıyor olacaklardır.
O halde iliştirilmiş de olsalar. Erdoğan’ın lüks uçağına alınanlardan hiç olmazsa biri namuslu davranmalı ve Amerika’da yaşananları kamuoyuna aktarmalıdır.

ŞAŞIRDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar