AB Merkel’e “dur” demiş

KAFAMI BOZAN ŞEYLERİktidar çok zor günler yaşıyor. Artık birçok şey kontrolden çıktı. Avrupa Birliği özellikle Almanya ile işler çok kötü giderken Amerika’nın son “tutuklama”...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

İktidar çok zor günler yaşıyor. Artık birçok şey kontrolden çıktı. Avrupa Birliği özellikle Almanya ile işler çok kötü giderken Amerika’nın son “tutuklama” atağı tuz biber oldu. Artık iktidardaki paniği en yandaş yazarlar bile saklayamıyor, morallerin bozuk olduğunu söylemek zorunda hissediyorlar kendilerini.
Tabii buna rağmen kendi kendilerine bazı “moral” unsurları çıkarmaya da çalışıyorlar. Çölde bir yudum su bulmuş gibi de seviniyorlar. Gerçi sevindikleri şey aslında Türkiye’nin aşağılanması, haysiyetinin ayaklar altına alınması ama artık işin çivisi çıktığı için yandaşlar hiçbir şeyin farkında bile değil.
Almanya son haftalarda Erdoğan iktidarına karşı en sert tepkiyi gösteren ülke. Merkel Alman seçimlerine çok az bir zaman kala “Türkiye’nin üyelik müzakerelerini tamamen ortadan kaldıralım” dedi.
Avrupa Birliği’nin diğer ülkeleri ise buna karşı çıkarak üyeliği tümden yok etmek yerine müzakereleri askıya almaktan yana olduklarını açıkladılar.
İşte iktidar ve yandaşlarını sevindiren bu. Yandaşların televizyonları ve gazeteleri hemen manşetler attılar; “Merkel’e AB’den kapak gibi açıklama, Merkel’e AB dur dedi, Merkel AB’nin tepkisiyle karşılaştı, Merkel gördün mü hani AB Almanya’dan sorulurdu?”
Bunlar için “akılsız yandaşlar” diyeceğim. Çünkü sadece biat kültürü içinde oldukları ve çıkarlarını düşündükleri için haberi okumuyorlar, muhtemelen okusalar bile anlamıyorlar. Avrupa Birliği’ne üye ülkeler Almanya’nın Türkiye’yi tümden silmek istemesine karşı çıkıyorlar ama bunu Erdoğan’ı çok beğendikleri için yapmıyorlar. Tam tersine aslında ağır hakaretlerde bulunarak “Türkiye eşittir Erdoğan diye bakamayız, Erdoğan dışındaki Türkleri üzemeyiz, onları kaybedemeyiz” diyorlar.
Avrupa ülkeleri Erdoğan’ın gücünden, yeteneklerinden, Türkiye’yi uçurmasından falan endişe etmiyor, Erdoğan’ı bugüne kadar Türkiye’nin kazandığı tüm demokratik kazanımları yok eden, özgürlükleri gasbeden, hukuku katleden biri olarak görüyorlar. Bu nedenle “Lütfen Türkiye ile Erdoğan’ı bir tutmaya kalkmayın. Erdoğan bir arızadır gelip geçecektir, ama Türkiye büyük, önemli ve vazgeçilmez bir dosttur, müttefiktir” diyorlar.
Türkiye tarihi boyunca yabancı ülkeler önünde hiç bu kadar aşağılanmamış, küçük düşürülmemişti. Hani bir dönem AKP’nin bir sloganı vardı “Hayaldi gerçek oldu” diye. Böyle bir aşağılanmayı hayal bile etmek mümkün değil, ama onu bile başardılar.

BAŞIMDAN GEÇENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar