2000 tapusu olan belediye başkanı

YENİ ÖĞRENDİMGeçenlerde Ankara’daki haber kaynaklarımdan biri aradı. “Sana ilginç bir şey anlatacağım” dedi. Sonra hemen ekledi;  “Erdoğan’ın partisindeki usulsüzlüklere ses...

YENİ ÖĞRENDİM

Geçenlerde Ankara’daki haber kaynaklarımdan biri aradı.
“Sana ilginç bir şey anlatacağım” dedi.
Sonra hemen ekledi;  “Erdoğan’ın partisindeki usulsüzlüklere ses çıkarmadığını söylüyorsunuz ya, işte bunu böyle olmadığını anlatacağım.”
Güzel tabii. Madem Erdoğan usulsüzlüklere göz yummuyormuş, dinleyelim o zaman.
Haber kaynağım anlatmaya başladı; “Bir belediye başkanı hakkında parasal ilişkilere girdiği konusunda dedikodular gelmiş kulağına Erdoğan’ın. İsim büyük, yıllardır belediye başkanı, herkes tanıyor. Öyle her dedikoduya kulak asılır mı?”
Ankaralı saraya yakın tanıdığım “Erdoğan partili olmayan yakınlarından birine bu belediye başkanı hakkında sağlıklı bilgi getirmesini istemiş” diye devam etti.
Bu kişi kendi kaynaklarını kullanarak araştırmaya girmiş. Kendi kendine demiş ki “çok akçalı işlere adının karıştığı söyleniyorsa parası ya bankadadır ya da gayrimenkul almıştır.”
O belediye başkanının görev yaptığı ildeki Tapu Kadastro Müdürü arkadaşıymış. Aramış ve şöyle demiş; “……’nin belediye başkanı olmadan önce kendisine, eş ve çocuklarına, anne babası ve kardeşlerine ve eşinin anne baba ve kardeşlerine ait kaç tapusu vardı, şimdi kaç tane var, bana verebilir misin?”
Tapu müdürü zaten arkadaş, ayrıca bunu isteyenin Erdoğan’a çok yakın olduğunu da biliyor. “Bir bakayım” demiş.
Bir süre sonra da önüne bir dosya koymuş.
Bunu bana aktaran Ankaralı haber kaynağım “Bu dosyaya göre bu kişinin belediye başkanı olmadan önce üzerine kayıtlı tek tapusu bile yok. Aile fertlerine ait birkaç tane var ama şu eskiden bildiğimiz kooperatf daireleri bunlar” dedikten sonra asıl soruyu patlattı;
“Tahmin et belediye başkanlığı süresince sahip olduğu tapuların sayısı kaç?”
Tabii soruş biçiminden tapuların 3-5 ya da 10-15 olmadığını anladım. Yine de tedbiri elden bırakmayarak “100 mü?” diye sordum.
“Çık” dedi. “250” dedim. Olmadı. “500” dedim yine olmadı. Bu kez “Bin olacak hali yok ya” diye biraz da sinirlendim. “Daha da çık” deyince dayanamadım “5 bin de bari” dedim.
Haber kaynağım “Yok, o kadar değil” dedi ve “2000’i biraz geçen sayıda tapu kaydı olduğu ortaya çıkmış” diye devam etti.
“Tamam da” dedim “Bu bilgiyi Erdoğan’a aktarmış mı?”
Elbette aktarmış, ki zaten haber kaynağım olayı bana bunun için anlatıyor.
“Tayyip Bey ne yapmış?”
Kaynağım cevapladı; “Ne yapacak, anında görevden aldı.”
Dedim ki “Bunu bana Tayyip Bey usulsüzlük yapanın gözünün yaşına bakmıyor demek için anlattın değil mi?”
Kaynağım “Evet” dedi “Biraz da iyi şey yazasın istedim AKP hakkında.”
Ne diyeyim. Elbette iyi şey yazmak isterim ama. Duruma bakar mısınız, bir belediye başkanı ve yakınları 2 binin üzerinde tapuya sahip oluyor. Ülkenin bir numaralı yöneticisi bunda bir gariplik seziyor ve belediye başkanını görevden alıyor. Peki bunlar hakkıyla mı alınmış, usulsüzlük mü yapılmış, yolsuzluk mu olmuş. Bunların hiçbirin anlamı yok demek ki Erdoğan için. O cezasını kendi kesmiş. Adalete ne gerek var ki. Parti başkanının adaletinden daha önemli ne olabilir, öyle değil mi?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar