17 Aralık’ın “bir numarasıydı” şimdi FETÖ’cü diye yurtdışı yasağı kondu

FIKRA GİBİBilmiyorum ülkemizde her şey çok komik olmak zorunda mı? İşte son örnek. 17-25 Aralık yolsuzluk skandalının “bir numaralı ismi” olarak gözaltına alınan Hüseyin Avni Sipahi şimdi...

FIKRA GİBİ

Bilmiyorum ülkemizde her şey çok komik olmak zorunda mı?
İşte son örnek.
17-25 Aralık yolsuzluk skandalının “bir numaralı ismi” olarak gözaltına alınan Hüseyin Avni Sipahi şimdi “Fetullahçı terörist” olmakla suçlanıyor.
Hüseyin Avni Sipahi 17 Aralık operasyonundan sonra CHP’den belediye meclis üyesi yapılmıştı.
Hatta öyle ki CHP Beşiktaş İlçe Başkanı, 5 yıl önceki seçimlerde belediye meclis üyesi adaylarının bulunduğu listeyi İl Seçim Kurulu’na götürürken arka sıralarda olan Hüseyin Avni Sipahi’yi ön sıralara kaydırmıştı.
Böylelikle Sipahi büyükşehir belediye meclisine girme hakkı da kazanmıştı.
İlçe başkanı bunu “ihraç edileceğini bilerek” yapmıştı ve ihraç da edilmişti zaten.
İşte o Hüseyin Avni Sipahi şimdi “Fetullahçı terörist” olarak soruşturmaya uğradı.
Bir de üstüne tam da 17 Aralık’ın yıldönümünde kendisine “yurtdışı çıkış yasağı konduğu” tebliğ edilmiş.
Bu duruma hayli öfkelenen Hüseyin Avni Sipahi de çareyi Cumhurbaşkanı’na sığınmakta bulmuş.
Yurtdışı yasağı nedeniyle büyükşehir belediyesi “bağımsız” meclis üyeliğinden istifa eden Sipahi 17 Aralık operasyonunu Erdoğan’ı devirmek için düzenlenen “öncü darbe girişimi” olarak niteliyor.
Sipahi Erdoğan’ın da aynı davadan şikayetçi olduğunu belirterek şöyle diyor:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte müşteki sıfatıyla, Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri nezdinde, ‘17-25 Aralık Öncü Darbe Girişimi’ sorumlularının cezalandırılmaları amacıyla şikayetçi/takipçisi olduğum, hukuki, idari, siyasi her platformda mücadele verdiğim sabittir. Hal böyleyken hakkımda FETÖ/PDY üyesi olduğum iddiasıyla ‘yurtdışı çıkış yasağı’ koyan, görünürde seyahat özgürlüğümü elimden alan, esasen onurumu hedefleyen bu idari karar ne hukuki ne insani ne de vicdanidir?”
Hüseyin Avni Sipahi’yi tanımam bilmem.
CHP içinde adı “parayla anılan” isimlerden biri olarak tanındığı yazılıp çiziliyor.
Ancak bugün hakkında açılan soruşturma ve yurtdışı yasağı bana bir tezgah gibi geliyor.
Biliyorsunuz 17-25 Aralık olayı gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluk iddialarından biri olmasına rağmen operasyonu yapanların cemaatçi çıkması nedeniyle yok sayılmak isteniyor.
Sırf yapanlar cemaatçi diye asrın yolsuzluk iddiaları görmezden geliniyor.
Şimdi bu çetenin bir numarası diye anılan kişinin de “cemaatçi-terörist” olduğunu söylemek bu skandalı iyice kirletmek anlamına gelir.
Yani deniyor ki “17-25 Aralık yalandı. Suçlananların başındaki kişi de cemaatçiydi. Sırf Erdoğan’ı düşürmek için kendilerini bile feda etmişlerdi.”
Hüseyin Avni Sipahi pek çok şeydir belki de cemaatçi değildir zannımca.
Şimdi bu olay fıkra gibi değil de nedir?

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar