İktidar milis güçleri kuruyor

ANALİZ Meclis İçişleri Komisyonu'nda da görev alan, bu nedenle güvenlik birimleri ile yıllarca omuz omuza çalışmış eski bir milletvekili dostum aradı dün.Ortaköy'de yaşanan korkunç katliamı...

ANALİZ

Meclis İçişleri Komisyonu'nda da görev alan, bu nedenle güvenlik birimleri ile yıllarca omuz omuza çalışmış eski bir milletvekili dostum aradı dün.
Ortaköy'de yaşanan korkunç katliamı konuştuk. Kuşkularını ile getirdi, ilginç analizler yaptı.
Ama asıl söylediği konu başkaydı. “15 Temmuz akşamı bir nokta çok dikkatimi çekti” diye girdi söze. “O gece sabaha kadar üç ayrı tip vatandaş vardı sokaklarda” dedi sonra da.
“Kimdi bunlar?” diye sordum merakla.
“Dikkatini çekti mi bilmiyorum, o gece tanklar Boğaz Köprüsü'ne geldikten kısa bir süre sonra bir grup toplandı orada. Genellikle birbirlerine benzeyen ve birbirlerini tanıyan tiplerdi bunlar. Polis bunların kimliğini biliyor. Çoğu bazı güvenlik şirketlerinin elemanları ile AKP'de yeni oluşturulan Osmanlı Ocakları ve benzeri derneklerin üyeleriydi.”
Milletvekili dostum “İkinci kesim” dedi “Cumhurbaşkanının sokak çağrısından sonra biriken genellikle AKP'li olan kalabalıklardı. Bunları il ve ilçe teşkilatları örgütledi, cep telefonlarından mesajlar atılarak çağrıldı bu insanlar.”
Sıra geldi üçüncü gruba. “Peki, onlar kim” diye sordum. “Onlar” dedi milletvekili dostum ve ekledi “Darbenin başarısız olduğunu anlayıp sokağa çıkan AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi, sağcısı solcusu, yurdum insanları.”
Milletvekili dostum “Şimdi geliyorum asıl konuya” dedikten sonra şunu anlattı; “Bana göre iktidar o gece aynı zamanda bir tür milis provası da yaptı. Oluşturduğu kimi gençlik örgütlerinin sahada nasıl olduklarını da test etti. O günden bu yana ortalıkta gezen her fırsatta küçük de olsa protesto gösterileri yapan, beğenmedikleri insanlara saldıran hatta linç girişimine kalkışan gruplar türedi.”
Milletvekili dostum “12 Eylül'den önce bu tür denemeler yapılmıştı. Sonu çok kötü bitti biliyorsun. Bu iktidar şimdi hem kendini korumak hem de istediği an bir kaos yaratabilmek için benzer yöntemler kullanmaya kalkıyor. Sonu inşallah aynı olmaz” diye kapadı konuyu.
Bu sohbetten sonra genel duruma bakarak kendi zihnimde de bir değerlendirme yaptım. Sokaklara yayılan başlayan milis türü kalabalıklar gerçekten tehlike saçıyor. Bunlar bir bakıyorsunuz bir cenazede çelenk parçalıyor, bir bakıyorsunuz terörü lanetlemeye gelenlere sataşarak olay çıkarmaya çalışıyor.
Bunların bir de sosyal medya üzerinden destekleyici rolü oynayan trolleri var. Onlar gözlerine kestirdiklerini hedefe koyuyorlar, bir medya linçi yapıyorlar sonra bu kalabalıkların önüne atıyorlar.
Modacı Barbaros Şansal'ın başına gelen budur. Aprona girme hakkı olan Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri çalışanları vatanı en çok kendilerinin sevdiğine inanarak önlerine “hain” diye atılan bir kişiyi az daha linç ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar