Yeni seçim yasası teklifi kime ne getirir?

Cumhur İttifakı seçim kanunundaki değişikliklere dair teklifini Meclis'e sundu.Böylece muhalefetin sık gündeme getirdiği erken ve baskın seçim tartışması önemini iyice kaybetti.Seçim barajının...

Cumhur İttifakı seçim kanunundaki değişikliklere dair teklifini Meclis'e sundu.

Böylece muhalefetin sık gündeme getirdiği erken ve baskın seçim tartışması önemini iyice kaybetti.

Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi dahil 8 değişiklik içeren teklifin en çok tartışılan kısmı milletvekili dağılımında ittifakların etkisini ciddi şekilde azaltmasıdır.

Her partinin kendi oyuna göre milletvekili çıkarması ve artık oyların ittifak içerisindeki büyük partilerde toplanmaması ittifak etkisinin sıfırlanması ya da ittifakların anlamsızlaşması olarak görüldü.

Bu görüşe katılmıyorum.

İttifak içerisinde olarak küçük partiler yüzde 7 barajını aşabiliyorlar ve böylece milletvekili seçebilecek oy sayısına ulaştıkları seçim bölgelerinde milletvekili çıkarabiliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.239 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar