Uzlaşma tamam uygulama belirleyici

Üç gün süren yoğun müzakereler güvenli bölge konusunda uzlaşma ile sonuçlandı. Türk ve Amerikan taraflarından yapılan açıklamada en kısa sürede ortak bir harekat merkezi kurulacağı ve Türkiye'nin güvenlik kaygılarının giderileceği vurgulandı.

Suriyelilerin güvenli şekilde dönmesi bir hedef olarak belirtildi.
Böylece Fırat'ın doğusunda birlikte bir adım atıldı. Bir orta yol bulundu. Kurulacak bölgenin derinliği, genişliği, nasıl kontrol edileceği ve ÖSO'nun yeri henüz açıklanmadı. Uzlaşmanın aşamalı bir plan içermesi kuvvetle muhtemel. Kuşkusuz bu uzlaşma, iki müttefikin Suriye'nin kuzeyinde birlikte çalışması ve sahada karşı karşıya gelme riskini ortadan kaldırması anlamında olumlu bir gelişme. İşbirliğinin dinamizmi ile mutabakatın kapsamının genişlemesi de mümkün.

***

İçerik henüz açıklanmasa da taban tabana zıt değerlendirmeler medyada yer almaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.217 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar