Türkiye ile çalışmak zorunda olanlar

Türkiye, sadece bölgesel değil küresel çaptaki birçok konuda söz sahibi bir ülke. Dahası bunu devam ettirmek mecburiyetinde. Temel sebebi de herhangi bir ideolojik arayış değil.

Dünya gündeminin önde gelen konuları Dağlık Karabağ çatışması, Avrupa'da İslam karşıtlığı ve ABD seçimleri. Son yıllarda alıştığımız üzere üç konu da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tartışılıyor. Bakü, Türkiye'nin desteğiyle Güney Kafkaslar'da dengenin değişmesinden memnun, 5+2 reyonu adım adım ele geçirmekte. Erivan bütün "Türkiye bizimle savaşıyor" kışkırtmalarına rağmen başarısız. Gidişat, Dağlık Karabağ'a Azerbaycan içerisinde özerklik verilebilecek bir yolda. Moskova masada Türkiye'nin olmasını kabullenmek zorunda. İdlib'de Feylak Eş Şam milislerine yapılan bombardıman Moskova'nın Ankara'yı dengeleme çabası olarak okunsa da Rus lider Putin, hem Suriye'de hem Kafkaslar'da Erdoğan ile çalışmak durumunda olduğunun farkında. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in söylediği gibi Türkiye, üç güney Kafkasya ülkesiyle sınırları olan yegâne ülke.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.211 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.138 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 191 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar