Senato, Amerikan karşıtlığını beslediğinin farkında mı?

ABD Senato'su perşembe günü de "Ermeni soykırımı" iddiasını tanıyan bir tasarıyı kabul etti. Başkan Trump'a yakın senatörlerin daha önce üç kere bloke ettiği tasarının hukuki bir karşılığı yok.

Sembolik bir anlam taşıyor.

Ankara'nın sert açıklamalarla kınadığı tasarının yasalaşması için Kongre'nin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilmesi ve Başkan Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

Çarşamba günkü yaptırım tasarısının ardından gelen bu yeni adımla anlaşılan Senato, Christmas tatili gelmeden Türkiye aleyhtarı kampanyada mesafe almak istiyor. Temsilciler Meclisi'nin de benzer bir havada olduğunu biliyoruz. En zor görev, dış politikada manevra alanı daraltılan Trump'a düşüyor.

Senato'nun Türk-Amerikan ilişkilerine verdiği zararı minimize etmenin yolunu bulması gerekecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç farklı üçüncü yol siyaseti ve DEM Parti’nin derdi 29 Mart 2024 | 36 Okunma Yerel seçimlerde sandık başı etkisi 26 Mart 2024 | 250 Okunma Dış politikada önemli ivmelenme 23 Mart 2024 | 125 Okunma Son haftaya giderken kampanyaların hali 22 Mart 2024 | 148 Okunma “Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım” mı? 19 Mart 2024 | 697 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar