Operasyon sonrası Suriye’de yeni denklem

Barış Pınarı Harekatı giderek hızlanıyor. Resulayn'dan sonra Tel Abyad da YPG teröründen temizlendi. Sahadaki operasyon batıya ve güneye doğru ilerliyor. YPG, Esad rejimiyle anlaşmanın peşinde.

Münbiç ve Ayn el Arab'a kimin önce gireceği tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç, Ayn el Arap ve Haseke'nin de operasyon alanı içerisinde olduğunu açıkladı. YPG'nin ABD'yi Türkiye ile çatıştırma provokasyonunu gören Trump yönetimi ise askerlerinin tümünü Suriye'nin kuzeyinden güneyine çekiyor. Erdoğan- Trump buluşmasının tarihi olan 13 Kasım'a kadar saha çok hareketli olacak. Bu arada, Barış Pınarı'na Batı başkentlerinden gelen ilk tepkilerinden çekinerek Türkiye'nin hamlesinin stratejik sonuçlarını gözden kaçırmayalım. Suriye masasında Batı ittifakının tek üyesi olarak Türkiye kaldığında ABD ve Avrupa rasyonel menfaatlerini takip edecek. Türkiye'nin müttefikliğini yeniden keşfederek bugünkü sert söylemlerini yumuşatacaklar.

Yeni bir Suriye denklemi beliriyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.281 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar