Muhasebe ve rakibini tanımak

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmesi gelecek dönem siyaset okumalarını hızlandırdı. Zira CHP adayı İmamoğlu'nun yüzde 54 alabilmesi sadece ittifak sisteminin bir cilvesi değil.

AK Parti'nin 17 yıllık iktidarına son vermek isteyenlerin deneme yanılma ile vardıkları bir sonuç.
Bu sonucun arkasında Millet İttifakı ve HDP'den daha fazla bir destek olduğu açık. Batı başkentlerinin ya da uluslararası sermaye gruplarının sevinci desteğin kapsamını gösteriyor. Yine de Kılıçdaroğlu'nun 2009'den bu yana CHP'yi sağ seçmene götürme çabasını unutmayalım. İmamoğlu'nun adaylığı Kılıçdaroğlu'nun son denememesiydi. "Adalet yürüyüşünün" değil ama İP, SP ve HDP ile kurduğu ittifakın bu sonuçta ciddi bir etkisi oldu.

***

CHP'nin İstanbul'u alması konusunda AK Parti camiasında "özeleştiri, muhasebe, yenilenme" tartışmaları var. Yorgunluk ve seçmenden uzaklaşma tespiti yapılıyor. Yeni bir hikayenin gerekliliği dillendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 15 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 205 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 159 Okunma Dönüm noktası mı, milat mı? 02 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar