Masanın eleştirilen mühendisleri

6'lı masa kendini anlatmakta zorlanıyor.Masadaki genel başkanlar olası ortak cumhurbaşkanı adayları kazanırsa nasıl bir hükümet yapısı kuracaklarını anlatmaya giriştiler ancak bu çabaları muhalefet...

6'lı masa kendini anlatmakta zorlanıyor.

Masadaki genel başkanlar olası ortak cumhurbaşkanı adayları kazanırsa nasıl bir hükümet yapısı kuracaklarını anlatmaya giriştiler ancak bu çabaları muhalefet cenahından daha çok eleştiri aldı.

Muhalefet için kritik konunun güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi değil geçiş dönemi için sunacakları cumhurbaşkanlığı modeli olacağını daha önce yazmıştım.

Seçim gününe kadar bu tartışma ile gideceğiz.

Masanın mutabık kaldığı formül en son Kılıçdaroğlu'nun cümleleriyle şöyle: "Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlar kurulu dağılımında bunu esas alacağız."

Kılıçdaroğlu "ikili mekanizma" dese bile sonuçta Davutoğlu ve Babacan'ın anlattığı formülün aynısını açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 102 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar