Libya’da çözüm için yeni bir işbirliği hattı

Sürpriz Tunus seyahatinden sonra Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme konusunu iyice netleştirdi.Tezkerenin Meclis açılınca gündeme alınacağını belirten Erdoğan, amacın "ateşkes" ve "istikrar olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Libya'ya ilgisini de şu cümlelerle vurguladı: "Libya bizim ülkelerimizin deniz yetki alanlarının çakışması sebebiyle denizden komşumuzdur. Biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz... Biz ülkenin meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz." Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) davetine icabetin çerçevesini "askeri desteğin her türlüsünü vermek" oluşturuyor.
Somut anlamda ise "üs kurmak" şeklinde olması bekleniyor.

Hedef ne?
Hedef çatışmak değil, meşru hükümete yardım ederek "terörize ortamı" dindirmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.283 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar