Kulp saldırısı ve HDP üzerindeki baskı

Önceki gece PKK terörü Kulp ilçesinde odun toplamaya giden sivilleri hedef aldı. 7 insanımızın şehit olduğu saldırıyla ilgili Kulp Belediye Başkanı ve HDP İlçe Başkanı da gözaltına alınanlar arasında.

El yapımı patlayıcının infilak ettiği gün söz konusu yolda belediye tarafından çalışma yapılmış olması sebebiyle HDP belediyesi soruşturuluyor. Tam da evladı dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP önündeki eylemi HDP üzerinde "kamuoyu baskısı" kurmuşken PKK, meseleyi terör yönüne çekiyor. Sanki HDP'nin bu baskıdan etkilenmesini engellemek ve tümüyle kapatılmasını sağlamak amaçlı bir provokasyona başvurur gibi. Ve PKK'nın bölgede kurduğu "korku duvarını" aşan 28 aileye yeni katılımların olmasının önüne geçmek istercesine.

***

Bu tür eylemler, PKK'nın kaçırdığı çocukları geri göndermesiyle sonuçlanamayabilir. Nitekim PKK elebaşısı Karayılan, "Orada on yıl da otursalar hiç kimse geri dönmeyecek" açıklamasında bulundu. Bir HDP'li milletvekili de "gerillaya katılımların" süreceğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.280 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar