Krizi aşmanın yolu

Washington ile Ankara arasındaki gergin ilişkilere vize krizi de eklendi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya aldı. Bu kararın alınmasında "son zamanlarda yaşanan olaylara"...

Washington ile Ankara arasındaki gergin ilişkilere vize krizi de eklendi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya aldı. Bu kararın alınmasında "son zamanlarda yaşanan olaylara" işaret edilerek "ABD misyonunun tesis ve personel güvenliği" gerekçe gösterildi.
Türkiye'nin Washington büyükelçiliği de "mütekabiliyet prensibi" gereği aynı gerekçelerle Amerikalılar için vizeleri askıya aldı. Bu krizin arkasında kuşkusuz ABD'nin İstanbul başkonsolosluğunda çalışan görevlinin FETÖ operasyonunda gözaltına alınması bulunuyor. ABD'lilerin gözünde Pastör A. Brunson'un FETÖ üyeliğinden tutuklanması da vize krizine giden bir önceki kilometre taşıydı.

Ve Ankara'nın tutukladığı ABD vatandaşları ile Gülen ya da diğer FETÖ'cüleri "takas yapma" niyetinde olduğu düşünülüyor. Dahası, Washington'da bazı kurumlarda "Erdoğan'a taviz veriyoruz, tavrımızı göstermeliyiz" görüşünde olanların sesi yükselmeye başladı.

***

Türk basınındaki "anti-Amerikan" söylemlere de dikkat çeken bu kesim Erdoğan eleştirisini yeni bir düzleme taşıyor. ABD medyasındaki Türkiye karşıtı kampanyaya yeni bir malzeme sağlıyor. "Türk liderin yaptıklarıyla ABD'yi aşağıladığı" argümanını dolaşıma sokuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 209 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar