Fırat’ın doğusuna girmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile "güvenli bölge" müzakerelerinde sabrın tükendiğini şu cümle ile duyurdu: "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık."

 Bu cümle ABD'li askeri heyetin dün Ankara'daki mesaisinden önce geldi. Erdoğan'ın mesajını şu şekilde okuyorum: "Artık bitmeyen müzakerelerden yorulduk. Bu son şansınız. Umarım kabul edilebilir bir öneri ile gelmişsinizdir. Başkan Trump'ın aralık ayında 'Suriye'den çekiliyoruz' sözü üzerine durmuştuk. ABD heyetlerinin şimdiye kadarki önerileri Trump'ın söylediği 30 milin çok altında. Bizi, Rusya ve Esed güçlerinin gelmesi ile korkutmanızı da umursamıyoruz. Rusya ile de kendi usulümüzce görüşmelerimizi yapıyoruz."

***

Pentagon'dan gelen üst düzey heyetin çantasında ne olduğu dünkü The Washington Post gazetesine sızdı. ABD tarafı güvenli bölge derinliğini 15 km'ye çekmiş. Uzunluğun 150 km olması ve ortak devriye önerilmiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 174 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 203 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 206 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar