Erdoğan’ın yeni dönem adımlarını anlamak

Uluslararası siyasette yeni bir dönemin emareleri ortaya çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye siyasetini yenileme hamlesini başlattı bile.

Uluslararası siyasette yeni bir dönemin emareleri ortaya çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye siyasetini yenileme hamlesini başlattı bile. Elbette geçen Çarşamba AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmadaki reformcu vurgularından bahsediyorum. Dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan "tarihi bir dönemden geçtiğini" söyleyen Erdoğan'ın serbest piyasa ekonomisi kurallarına, şeffaflığa, demokrasiye, kalkınmaya, hukuk devleti ilkesine vurgu yapması birçok çevrenin dikkatini çekti.

"Ülkemizi yerli ve uluslararası yatırımcılar nezdinde riski az, güveni yüksek, kazancı tatminkâr bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlıyız" cümlesi de yeni ekonomi politikası olarak okundu. Alanım olmadığı için ekonomiyi uzmanlarına bırakarak kabaca beklentimi söyleyeyim: 2014 ya da 2011 öncesi gibi, daha ortodoks anlamda piyasacı bir ekonomiye gitmediğimiz ve hibrid bir döneme geçileceği görüşündeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 209 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar