Erdoğan’ın BM ve İsrail eleştirisi

Beklediğim gibi Başkan Erdoğan, BM Genel Kurul'unda çok etkili bir konuşma yaptı. Kendi tabiriyle küresel bir "ufuk turu" çizdi.

Konuşmasında terörle mücadele, mülteciler, insani yardım, Suriye, Filistin, Keşmir, Yemen, Libya, Arakan, Kıbrıs, Körfez, Doğu Akdeniz ve İslamofobi konularına değindi.
Aylan Kürdi bebek, güvenli bölge ve İsrail yayılmacılığına ilişkin fotoğraflar kullandı. Söyledikleri ABD'den Avrupa'ya, Hindistan'dan İsrail'e kadar dünya medyasında geniş yer buldu. Kuşkusuz, Erdoğan, Genel Kurul hitaplarına en iyi hazırlanan lider. Konuşması her yıl merakla bekleniyor. İnsanlığın en yakıcı sorunlarını ve dünya düzenindeki adaletsizlikleri O'nun kadar gündeme getiren bir devlet adamı daha yok.
Aslında Erdoğan, "BM ne işe yarar?" sorusu ile ortaya koyduğu üzere BM'nin giderek etkisizleştiğinin farkında. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.275 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar