DEVA’nın kararı diğerleri için ne anlam taşıyor?

Sabah Gazetesi Yazarı Burhanettin Duran’ın bugünkü (29.04.2022)''DEVA’nın kararı diğerleri için ne anlam taşıyor?’’ başlıklı yazısı.

Muhalefetin 6'lı masasının seçimlere giderken nasıl bir dizilim içinde olacağı şekillenmeye başladı. SP'nin "ittifak içinde ittifak" önerisinden ve CHP'nin 8 senaryo çalışmasından sonra DEVA Genel Başkanı Babacan, partisinin 2023 seçimlerine kendi logosuyla gireceğini açıkladı. Bu karar, en azından şimdilik, 6'lı masadan ve masanın belirleyeceği ortak cumhurbaşkanı adayından vazgeçme anlamına gelmiyor. Altı genel başkanın oturduğu yuvarlak masanın ağırlıklı olarak CHP, DEVA ve GP siyasi aklı ile yürüdüğünü düşündüğümden Babacan'ın bu kararı beni şaşırtmadı.
Yüzde 50 artı 1 iddiasındaki DEVA'nın CHP, İP ya da SP adı altında seçime girmesi, bu partinin ve Babacan'ın iddiasını bırakması anlamına gelecekti. Malum, yeni seçim yasasının "artık oy" etkisini ortadan kaldırması küçük partileri yeni arayışlara itmişti. Ya SP gibi bir partinin çatısı altında diğer küçük partilerle birlikte ortak liste oluşturup üçüncü ittifakı kuracaklardı ya da CHP ve İP'in tartışmalı liste kontenjanlarına mecbur kalacaklardı. DEVA yüzde 7 barajını aşmayı deneme kararı aldı ve muhtemelen yüzde 3'ü aşarak hazine yardımını da garanti etmek istiyor. DEVA'nın kararı SP ve GP'yi de konumunu açıklamaya zorluyor. Ya iddia gösterip logolarıyla seçime girerler ya da DEVA, CHP ve İP'in çatısı altında yarışırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar