CHP ve İP, HDP yükünü taşıyabilir mi?

Muhalefet, kayyım atamalarını "iktidarın siyasi oyunu" olarak görüyor. Bu siyasi hamlenin hedefini de, "Millet İttifakı'nı parçalamak" olarak tespit ediyor..

Yani, iktidar, CHP ile İP arasında ya da CHP ve İP ile HDP arasında "bir nifak oluşturarak onları birbirine düşürme" arayışında imiş. Hatta, Başkan Erdoğan, "31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisini yenilgiye uğratan" güçleri "parçalamak" istiyormuş.
Bu değerlendirme analizden ziyade siyasi bir propaganda söylemi.

***

Mevcut siyasi denklemde büyük bir kırılma olmadıkça 2023'e kadar bir seçim görünmüyor. O halde kayyım meselesi bir seçim mühendisliği hamlesi olamaz.
Hatta seçim dönemlerinde yapılan hamlelerinin istenilen etkiyi oluşturmadığını biliyoruz. Kayyım atamaları, güncel bir siyasi hamle olmaktan ziyade Türkiye'nin etnik terörle mücadelesinin bir parçası olarak görülmeli. Terörle arasına mesafe koyamayan HDP'nin "normalleştirilmesinin" siyasi hayatımıza getireceği "maliyetin" önlenmesi de denebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 59 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar