“Barış Pınarı” hangi hesapları bozuyor?

Barış Pınarı Harekatı hızlı bir tempo ile ilerliyor. Askerimizin ve Suriye Milli Ordusunun muzaffer olmasını diliyorum.

Harekatın başarısında korkanlar ülkemize ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "propaganda savaşını" başlattı bile. Halbuki Harekatın gayesi PKK-YPG ve Deaş terörüyle mücadele.
Mültecilerin kendi topraklarına güvenli dönüşünü temin etmek. Arapların, Türkmenlerin, Kürtlerin ve Hristiyanların barış içerisinde yaşamasını sağlamak. Harekatın başarıyla tamamlanması durumunda ise Suriye'nin kuzeyinin büyük bir kısmı Türkiye'nin kontrolüne geçecek.
Bu hem bazı aktörlerin elindeki taşeron "PKK devletçiği" tehdidini ortadan kaldıracak. Hem de Ankara'yı Suriye için kurulan siyasi geçiş masasında daha etkili bir aktöre dönüştürecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik mahareti ile başlatılabilen Barış Pınarı, ülkemizin önündeki uzun vadeli stratejik sorunların çözümü için atılan önemli bir adım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerel seçimlerde sandık başı etkisi 26 Mart 2024 | 250 Okunma Dış politikada önemli ivmelenme 23 Mart 2024 | 125 Okunma Son haftaya giderken kampanyaların hali 22 Mart 2024 | 148 Okunma “Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım” mı? 19 Mart 2024 | 697 Okunma Ankara ile Bağdat arasında yeni dönem 16 Mart 2024 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar