Ankara’dan Soçi’ye 5 kritik gün

Diplomasinin öne çıktığı 5 kritik günü yaşıyoruz. Suriye'nin kuzeyinin kaderinin ilk ayağı Beştepe'deki Erdoğan-Pence zirvesiyle belirlendi.

İkinci ayak ise salı akşamına kadar şekillenecek.
Erdoğan-Putin görüşmesiyle güvenli bölgenin ana çerçevesi tamamlanacak.
Başkan Erdoğan'ın liderlerle yürüttüğü zorlu diplomasi, Türkiye'nin otonom aktör olma gayretini göstermekte. Bazıları Erdoğan'ın fazla risk aldığından şikayet ediyor.

Malum, uluslararası sistemde otonomi zor kazanılır. Evet 2013'ten bu yana Erdoğan, küresel ve bölgesel gidişatı okuyarak risk almaktan kaçınmadı.
Ama Suriye krizinin ülkemize getirdiği tehditleri de ancak bu şekilde adım adım aşabiliyor.

Liderlik, cesaret kadar sabır da ister
Başkan Erdoğan liderliğin cesaret, sabır ve zamanlama işi olduğunu biliyor. Nezaketsizlikleri unutmadığını, zamanı gelince gereğinin yapılacağını söyleyerek güvenli bölgenin kurulmasına odaklanıyor. Pence ile görüşmesinde Trump yönetimini 13 maddelik mutabakata ikna etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.275 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.138 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 191 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar