Bu defa farklı, daha “güzel bir başlangıç”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Arena Spor Salonu'nda seçim beyannamesini açıkladı. Partisinin milletvekilli adaylarını tanıttı. 2002'den bu yana AK Parti'nin her beyannamesinde birkaç kavram öne...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Arena Spor Salonu'nda seçim beyannamesini açıkladı. Partisinin milletvekilli adaylarını tanıttı. 2002'den bu yana AK Parti'nin her beyannamesinde birkaç kavram öne çıkartılır. 2018 beyannamesindeki üçleme "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" oldu. Ana sloganlar ise "Vakit Türkiye'nin Vakti" ve "Yaparsa Yine AK Parti Yapar" idi.
Beyannamede en çok geçen sıfatın "güçlü" olduğunu fark etmemek mümkün değil. En temel fark ise cumhurbaşkanlığı sistemine göre hazırlanmış olmasıydı. Erdoğan her daim bir yenilikle seçmenin önüne çıkmayı biliyor. Bu defa güçlü Meclis, güçlü Türkiye mesajını öne çıkardı. Ve bakanları milletvekili listesine koyarak bu iddiasının ciddiyetini gösterdi.
Beyannamenin özetinin "Vakit güçlü Türkiye'nin vakti" olduğunu söyleyebilirim. Erdoğan'ın beyanname konuşması önce manifesto türü bir coşku ile başladı. Sonra sektörel hedeflerle devam etti ve 146 projenin tanıtımıyla tamamlandı. 2002, 2007, 2011 ve 2015 beyannameleri ile karşılaştırıldığında 2018 beyannamesinin en güçlüsü olduğu söylenebilir. On altı yıllık iktidar tecrübesinin özgüvenini, tecrübesini ve yeni bir sisteme geçişin iddiasını taşıyordu.
"Manifesto" ile gelecek vizyonunu ortaya koyan Erdoğan, "beyanname" ile yeni dönemdeki vaatlerini sektör sektör, detayları ile ve proje adlarını vererek kamuoyu ile paylaştı. Beyanname elbette nükleer santrallerden havaalanlarına, otoyollardan barajlara, hızlı trenden savunma projelerine kadar çok sayıda mega proje ile dolu. Ancak beyannamede iki husus daha öne çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar