Gelen Afrin operasyonu ve içerisi

Gözler Afrin operasyonu için birliklerin ne zaman sınırı geçeceğine çevrilmiş durumda. ÖSO ile birlikte yürütülecek operasyonun içerideki meşruiyeti en üst noktada. Hedefin Afrin, yani Türkiye'ye tehdit...

Gözler Afrin operasyonu için birliklerin ne zaman sınırı geçeceğine çevrilmiş durumda. ÖSO ile birlikte yürütülecek operasyonun içerideki meşruiyeti en üst noktada. Hedefin Afrin, yani Türkiye'ye tehdit oluşturan PKK'nın Suriye örgütlenmesinin YPG olması kamuoyu desteğinin temel sebebi.
Afrin operasyonu, 15 Temmuz darbe girişimine kadar Suriye'de sert gücünü kullanmayan Türkiye için üçüncü askeri girişim olacak.
İlki Fırat Kalkanı operasyonuydu.
Türkiye, Azez- Cerablus- El bab bölgesini Deaş'tan başarıyla temizledi. Şimdi yeniden yapılanma ve bölge ahalisinin geri dönüş süreci gerçekleştiriliyor.
İkincisi İdlib çatışmasızlık bölgesindeki askeri konuşlanma.
Henüz tam hedefine ulaşmamış olsa da Afrin'in güneyden çevrelenmesi açısından faydalı bir hamle oldu. Üçüncüsü de müdahale öncesi Rusya ile son diplomatik- askeri görüşmelerin yapıldığı Afrin harekâtı.
Türkiye, YPG'den "sınır gücü", düzeltilmiş haliyle, "alan kontrol gücü" kurmak için eğitim veren ABD'ye restini çekmiş durumda. Ankara, "böyle bir adım atmamaya, Deaş ile mücadeleye odaklanmaya" çağıran Washington'ı göz ardı ederek son hazırlıklarını tamamlıyor. Zira hâlâ "Deaş ile mücadele" sermayesini kullanan Washington ile Ankara arasında derin bir güvensizlik hali var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ile Bağdat arasında yeni dönem 16 Mart 2024 | 141 Okunma Ramazan, Gazze ve İslam karşıtlığı 15 Mart 2024 | 59 Okunma Biden-Netanyahu atışması ne gösteriyor? 12 Mart 2024 | 200 Okunma CHP kampanyasının üç yapısal sorunu 09 Mart 2024 | 123 Okunma Cumhur İttifakı ve YRP ilişkisi nereye? 08 Mart 2024 | 635 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar