Abdullah Gül’ün hesabı

2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacaklar için süreç şimdiden uzun soluklu bir maraton kıvamında başladı. AK Parti ve MHP ittifakı adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak netleştirdi. Meral...

2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacaklar için süreç şimdiden uzun soluklu bir maraton kıvamında başladı. AK Parti ve MHP ittifakı adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak netleştirdi. Meral Akşener'in aday olma kararı, Kılıçdaroğlu'nun ise gizli arzusu biliniyor.

İktidarın planı Erdoğan etrafında bütünleşerek ilk turda seçimi almak. Muhalefetin hedefi ise ikinci turda "demokrasiden yana olanlar" adı altında Erdoğan karşıtı blok kurmak.
Seçimin ikinci tura kalması halinde Kılıçdaroğlu ya da Akşener'in Erdoğan karşısında başarılı olması muhafazakâr-milliyetçi oyları ikna edebilmelerine bağlı. Medyada estirilen sözde "Akşener fırtınasına" rağmen muhafazakâr seçmenlerin AK Parti'den kopmadığı anlaşılıyor.

CHP- HDP- İyi Parti cenahının AK Parti'ye karşı yürüteceği "dikta" ya da "demokrasiye karşı olanlar" söylemi hayli eski. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç farklı üçüncü yol siyaseti ve DEM Parti’nin derdi 29 Mart 2024 | 121 Okunma Yerel seçimlerde sandık başı etkisi 26 Mart 2024 | 254 Okunma Dış politikada önemli ivmelenme 23 Mart 2024 | 125 Okunma Son haftaya giderken kampanyaların hali 22 Mart 2024 | 149 Okunma “Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım” mı? 19 Mart 2024 | 697 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar