Erdoğan’ın Lozan’ı “güncelleme” önerisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk- Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak niyetiyle geçtiğimiz iki gün Yunanistan'daydı. Bir iade-i ziyaret olan bu seyahat aynı zamanda Celal Bayar'ın 1952'deki seyahatinden sonra devlet...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk- Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak niyetiyle geçtiğimiz iki gün Yunanistan'daydı. Bir iade-i ziyaret olan bu seyahat aynı zamanda Celal Bayar'ın 1952'deki seyahatinden sonra devlet başkanlığı düzeyinde ilk olma özelliği taşıyor.
Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos KEİT toplantısı için 22 Mayıs 2017'de Türkiye'ye gelmişti.
Çarşamba günü Yunan televizyonu Skai'ye mülakat veren Erdoğan'ın, Lozan'ın "güncellenmesi" çağrısı gezinin ana gündemiydi.
Erdoğan, bu çağrısı üzerinden hem Pavlopoulos hem de Başbakan Çipras ile sahici ve açık sözlü bir müzakere gerçekleştirdi.
Amacı Ege'de statüsü belli olmayan adacıkları ve Batı Trakya'daki Türklerin haklarını "gerilim" konusu olmaktan çıkarmaktı.
Zira Yunanistan, Balkanlar'daki diğer ülkelere kıyasla en fazla sorunumuzun olduğu ülke.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç farklı üçüncü yol siyaseti ve DEM Parti’nin derdi 29 Mart 2024 | 75 Okunma Yerel seçimlerde sandık başı etkisi 26 Mart 2024 | 254 Okunma Dış politikada önemli ivmelenme 23 Mart 2024 | 125 Okunma Son haftaya giderken kampanyaların hali 22 Mart 2024 | 148 Okunma “Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım” mı? 19 Mart 2024 | 697 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar