“Akıncı Üssü” davası ve FETÖ’yü anlatmak

Halen 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimini yargılayan iki yüze yakın dava açıldı. Bunların en önemlilerinden birisi de 1 Ağustos günü Sincan'da başlayan "Akıncı Üssü davası." Girişimin ana...

Halen 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimini yargılayan iki yüze yakın dava açıldı.
Bunların en önemlilerinden birisi de 1 Ağustos günü Sincan'da başlayan "Akıncı Üssü davası."
Girişimin ana karargahı olarak kullanılan Akıncı Üssü, TBMM, Külliye yakınındaki kavşak ve Emniyet Özel Harekat Dairesi dahil 6 önemli yerin bombalanma emrinin verildiği yer.
Darbecilerin genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarını derdest ederek götürdükleri askeri tesis.
Aynı zamanda FETÖ'nün darbe girişiminin arkasındaki örgüt olduğunu gösteren 5 sivil de bu üste yakalanmıştı: Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş.
1 numaralı sanığın Fetullah Gülen olduğu 486 sanıklı bu davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları, şehit yakınları, gaziler ve siyasi partiler müdahil olmuş durumda.
Bu yönüyle hem Türkiye hem de dünya kamuoyunun dikkat kesildiği bir davadan bahsediyoruz.
İyi yazılmış dava iddianamesinden anlaşılan FETÖ, 1 Kasım 2015 seçimlerinden 8 gün sonra Adil Öksüz yönetiminde darbe hazırlıklarına başlamış.
"Dini görünümlü" söylemleriyle kontrollerindeki "askerleri" darbeye teşvik eden Öksüz, 11-13 Temmuz tarihleri arasında son talimatları almak için Gülen'in yanına gitmiş.
Batmaz ile birlikte aynı uçakta ABD'ye seyahat etmişler.
Aynı koğuşlarda kaldıkları için rahatlıkla organize bir savunma söylemi kurabilseler ve inanılmaz bir pişkinlikle her şeyi reddetseler de FETÖ'cüler, dijital verilerdeki varlıklarını ve ifade çelişkilerini örtemezler.
Ateş etme emirlerini ya da fotoğraflarını silemezler.
"Arsa bakma" ya da "hayvan belgeseli çekme" açıklamalarının kimseyi ikna edemeyeceği de çok açık.
Bence zaten FETÖ'cüler de bunu hedeflemiyor.
Önde gelenleri ağır cezalar alacaklarını pekala biliyorlar.
Asıl dertleri örgüt içi dayanışmayı devam ettirerek çözülmelerin önüne geçmek.
Şahıslardan ziyade örgütün kendisini korumak.
Liderin ve üst düzey kadronun kaçak olması nedeniyle geri gelecekleri yönündeki "ümitlerini" koruyorlar.
Ve temel hedefleri, dünya kamuoyuna darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olmadığı yönünde bir izlenim verebilmek.
Böylece, 15 Temmuz gecesi yaşananlar üzerinden yaptıkları polemiklerle kurdukları "kontrollü darbe" söylemini pekiştirmek.
Ve hem Gülen'in hem de diğer FETÖ'cülerin iadesi ihtimalini tümüyle ortadan kaldırmak.
Batı medya kuruluşlarının FETÖ'cülerin mahkeme sırasında değiştirdikleri ifadelere referansla bu darbe girişiminin arkasında Gülen olduğu gerçeğini "tartışmalı" bulmaları ise bu kampanyaya hazır, istekli olduklarını göstermekte.
Darbe girişimi sırasındaki vahşete değil de ifade çelişkilerine odaklanmaları da eğilimlerini açık etmekte.
Gülen'in hâlâ "sürgündeki Müslüman vaiz" şeklinde resmedilmesi bile 15 Temmuz davalarının sonuçlarını tanımayacaklarını düşündürmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 209 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar