15 Temmuz’da yepyeni bir süreç başladı

Cuma gecesi Türkiye, FETÖ merkezli bir darbe girişimine tanık oldu. Ankara ve İstanbul'un kritik kurumlarının ve mekânlarının bir kısmını ele geçiren bu girişim halkın demokratik tepkisi ve Cumhurbaşkanı...

Cuma gecesi Türkiye, FETÖ merkezli bir darbe girişimine tanık oldu. Ankara ve İstanbul'un kritik kurumlarının ve mekânlarının bir kısmını ele geçiren bu girişim halkın demokratik tepkisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğiyle püskürtüldü.
Ordunun önemli bir kesiminin destek vermediği bir ortamda Emniyet ve MİT'in başarılı mücadelesi darbenin engellenmesinde kritik rol oynadı.
Medyadan darbeye geçit vermeyen insanlarımızın sergilediği kahramanlığı birçok örneğiyle okuyorsunuz.
Tankların önüne kendilerini atarak, kurşunların saplandığı gövdeleriyle demokrasimizi koruyan yiğit insanlarımız tarihimizin şanlı sayfalarında yerlerini aldılar. Toplumun her kesiminden fışkıran demokratik tepki milletimizin siyasi bilincinin ne kadar olgunlaştığını gösteren bir destandır aynı zamanda.
Öldürücü tank ateşine rağmen ısrarla Boğaziçi köprüsünde yürüyen onurlu insanların kararlılığına şahitlik ettim. Darbecilerin neden başarısız olduğu üzerine çok fazla teknik bilgiye sahibiz. Ancak başarısızlıklarının asıl sebebi Türkiye siyasetini analiz etmekteki zayıflıkları, cahillikleridir.

***
Türkiye insanının seçtiklerine, kurumlarına, kendi geleceğine ve daha da önemlisi vatanına bu kadar güçlü bir şekilde sahip çıkacağını tahmin edemediler. Türk toplumu o gece seçtiklerini ancak kendisinin iktidardan gönderebileceği yönündeki iradesine sahip çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 161 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 97 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma Siyasette ‘yumuşama dönemi’ ne getirir? 04 Mayıs 2024 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar