Zam provası!

"Sesle çizgiler ustası" Celal Şahin'in çok beğenilen ve plaklara kaydedilen hicivlerinden biri "Zam da zam"dı. "Ona zam, buna zam, şuna da zam" diye devam ederdi. Yaşı müsait olanlar, iyi hatırlarlar. Şimdilerde Avrasya Tüneli'ne...

"Sesle çizgiler ustası" Celal Şahin'in çok beğenilen ve plaklara kaydedilen hicivlerinden biri "Zam da zam"dı. "Ona zam, buna zam, şuna da zam" diye devam ederdi. Yaşı müsait olanlar, iyi hatırlarlar. Şimdilerde Avrasya Tüneli'ne yapılanı eklerseniz, işlem tamamdır.

Nitekim haber kanallarına aniden düşen artırım kimseye sürpriz olmadı. Vatandaş biraz da alışkanlığın verdiği tevekkülle, kabullendi. Sonradan birilerinin aklına 31 Mart seçimleri gelmiş olacak ki inkâra gidildi. "Avrasya geçiş ücretleri tabloda sehven yükseltilmiştir" açıklaması devreye sokuldu.

Şimdi bu sehvencilere sormak istiyorum. Zam hazırlığı yoksa, neden yeni tarife birden ortaya çıktı? Üstelik ilgili bölüme kim monte etti? Hani hep deriz ya "ateş olmayan yerden duman çıkmaz". Durum aynen bu.

Demek ki, birilerinin hızı kesilmemiş. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani "kazıkları sivriltmeye devam ediyorlar". Yerel seçimler sonrası bu sehvenlerin seri halde gerçekleştiğini göreceksiniz.

Tarihten

İş zamma gelince hep Sırp yazar İvo Andriç'in eseri "Drina Köprüsü"nü hatırlarım. Nobel'li bu kitapta, Osmanlı'nın Sırpları yönettiği yıllar anlatılır. İçindeki bir bölüm kimse alınmasın ama günümüz Türkiye'sine benziyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar