Zam dememenin 50 Tonu!

Televizyonların yayınında ana unsur "patron yönlendirmesidir". Sanırım bunu bilmeyen kalmadı. Aydın Doğan'ın gazetecilik macerasını incelemek dahi basın dünyamızın son 50 yılını anlamaya yeter. Burada en...

Televizyonların yayınında ana unsur "patron yönlendirmesidir". Sanırım bunu bilmeyen kalmadı. Aydın Doğan'ın gazetecilik macerasını incelemek dahi basın dünyamızın son 50 yılını anlamaya yeter. Burada en önemli unsur, dönem dönem kapının önüne konan yazarlardır. Halkın en çok okuduğu -severek ya da kızarak- isimleri şöyle bir hatırlayın. Tespitin doğruluğunu daha iyi anlayacaksınız.

İktidar kimin elindeyse, onun düdüğü çalınıyor. Merhum Erdoğan Demirören'in dediği gibi; "Velinimetimiz Başbakan -o zaman öyleydi- istesin gazetelerimi kapatırım". Demirören Medya'nın alanı genişledikçe, yeni örnekler de görmeye başladık. Bu da normal. Çünkü devirler hükümetlerin sağladığı limitsiz kredilerle geçmekte.

Bu sadece CNNTÜRK'e veya Hürriyet'e has değil. NTV de öyle. Her yerde patronaja yakın olanlar daima kârlı çıkmakta. Bu yüzden CEO'lar, torun sünnetinden mezuniyetine kadar katılmak zorundalar. Hatta zatımuhteremin iki resmini birden aynı ilavede görmeniz mümkün.

En önemlisi

Bu akımda büyük patrona bağlılar sıra sıra. Uzaktan kumandanızın tuşuna basmaya başlayınca, sadece bir kanalı muhalif buluyorsunuz; Halk TV. Bir de ortada olan var; Fox TV. O da sustu, susacak. Hükümet icraatına en ufak muhalefetlerinde topluca yükleniliyor.

İstenen yayın tipinden örnek mi istiyorsunuz? Hemen iki tane verebilirim. İlki dünyanın en önemli İslam Bilimleri Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin Hakk'a yürüdü. Bu 27 dili mükemmel konuşan bilim insanını dün toprağa verdik. Hizmetlerine uygun törenler yapıldı. Buraya kadar tamam. Ancak TRT Haber'den bir yayınla başlayacağım. Sezgin anlatılırken Süleyman Faruk Göncüoğlu'ndan görüş alındı. İBB'nin kültür bölümünün başındaki bu kişi rahmetli ile ilgili çok doğru şeyler söyledi. Bunu da onaylıyorum. Ancak eklediği birkaç cümle vardı ki, rahatsız etti. "Bazı insanlar rol modeldir. Fuat Sezgin bunlardan biriydi. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi. O da politik hayatımızın en önemli ismidir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar