Zafer Bayramı ve jeopolitik

Bugün, Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal'in kazandırdığı Büyük Zaferin 97. yıldönümü. Türk milletinin özgürlük sevdasını tüm dünyaya tebliğ eden 30 Ağustos'u kutluyoruz.Tarih...

Bugün, Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal'in kazandırdığı Büyük Zaferin 97. yıldönümü. Türk milletinin özgürlük sevdasını tüm dünyaya tebliğ eden 30 Ağustos'u kutluyoruz.
Tarih, sadece geçmişle gururlanma ve övünme kaynağı değildir. Hatalardan ders çıkardığımız zaman değeri artar. Türk tarihi pek çok zaferin yanı sıra, en az o kadar ders alınacak olaylarla doludur.
Bu bakımdan topraklarımızın, bir daha 1922 öncesine dönmemesi için Önderimiz Atatürk'ün yolundan asla sapmamalıyız.
Birliğimizden, adaletten, bilimden vaz geçmemeliyiz. Atatürk'ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda yürümeyi sürdürmeliyiz.

Güç odağı kuramı

Emekli Korgeneral Suat İlhan, bugün 94 yaşında. Kafası hepimizden fazla çalışıyor. Dünyada ve özellikle bizim coğrafyamızda gelecek okumaları müthiş. İlhan'ın yayınlanmış eserlerinin hepsi birbirinden değerli. Aralarında Malazgirt Meydan Muharebesi de var. Son kitabı da yeni raflara çıktı; "Güç Odağı Kuramı-JEOPOLİTİK". Paşanın bu çalışması Kırmızı Kedi Yayınevi etiketli. İçerdiği konuları, ilgilenen herkese salık veriyorum. Günümüz şartlarında okunması gerekli.

Neler var

İlhan, Türk tarihindeki jeopolitiği dört bölümde inceliyor. Günümüzde, onu etkileyen nedenleri analiz ediyor. En önemli bölümlerden biri Rusya ve ABD ile değişken ilişkilerimiz. Yanı sıra AB'nin -Avrupa Birliği- bize patronluk yapmaya çalıştığı çok net anlatılmakta. Bu bölümde Rusya'nın Suriye ve Doğu Akdeniz'de güç bulundurmasının Türkiye'ye etkileri mutlaka iyi değerlendirilmeli.

Türk dünyası

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar