YSK, şimdi de özel hayatı ihlal ediyor

Aynı zarftaki 4 unsurdan 3'ünü geçerli sayıp birini geçersiz kabul eden YSK bu defa özel hayatın gizliliği ilkesini ihlal peşinde. İstanbul'daki İBB başkanlığı seçimi 23 Haziran'da...

Ama tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

Üzerinde durmak istediğim yeni problem. Sandık kurullarında yer alacak kamu görevlilerinin isimleri, iş ve mekânlarının açık şekilde tüm partilere verilmesi tehdit unsuru.

Sen anayasal bir kurum olarak benim özelimi nasıl deşifre edersin?

Potansiyel unsur

Yarın öbür gün başına bir iş gelmesinin yolunun açıldığını nasıl fark etmiyorlar. Devlet adına görevlendirilenlerin "tehlikeye atıldığı" meydanda.

Uluslararası yasalar ve onun bizdeki yansımaları olan kanunlar nasıl hesaba katılmaz? Ferdin özel yaşamı koruma altındadır. İşte bunlar meydana dökülüyor. "Özel alan" ve "sır alan" ile "kamuya açık alan" üç önemli kategoridir. Fert, özel hayatını yaşarken hiçbir zaman bunu gizleme ihtiyacını duymaz. Ancak bu görevi devlet üstlenir ve yerine getirir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar