Yrd. Doç. Dr. Komedisi!

Bu başlık bana ait değil. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin; Doç. Dr. Necmi Akyalçın. Sayısız mesaj arasında onun gönderdiğini ön plana aldım. Çünkü her...

Bu başlık bana ait değil. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin; Doç. Dr. Necmi Akyalçın. Sayısız mesaj arasında onun gönderdiğini ön plana aldım. Çünkü her satırı feryat dolu. Haklı da. İtiraf etmeliyim ki, bu arkadaşımız ve diğerleri mağduriyetlerini nasıl önleyeceklerinin perişanlığı içerisinde.

Biraz özetleyip, biraz da diğerlerinden alıntılar yaparak bu önemli soruna değineceğim.

Nereden nereye?

Umut ışığı 26 Temmuz 2017'de yanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan o gün Yrd. Doç. Dr.'liğin kaldırılmasını istedi. Çünkü gelen tepkilerden bu statünün bir ara kadro olduğunu anlamıştı. Yani "insanları oyalayan sistem" teşhisi doğruydu. YÖK çalışmalara başladı. Şu andaki duruma bakın, komedi mi yoksa dram mı karar sizin.

Düşünün, komisyon kuruluyor. İçerisinde tek bir Yrd. Doç. Dr. yok. Adı bile tuhaf; "Dr. Öğretim Görevlisi". Erdoğan'ın istediğinin tam tersi. Üstüne üstlük Yrd. Doç. Dr.'lere tenzili rütbe yapılarak, mağduriyet büyütülmekte.

Birkaç örnek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar