YAŞ'ın doğru ve yanlışları

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yeni düzenleme ve emeklilikler tartışılır hale geldi. En çok Deniz Kuvvetleri üzerinde duruluyor. İki yıllık Koramiral Adnan Özbal'ın kuvvet komutanlığına getirilmesi...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yeni düzenleme ve emeklilikler tartışılır hale geldi. En çok Deniz Kuvvetleri üzerinde duruluyor. İki yıllık Koramiral Adnan Özbal'ın kuvvet komutanlığına getirilmesi şaşırttı. Önündeki ondan kıdemli üç amiralin devre dışı bırakılması kimilerine göre sürpriz. Medyada TSK'dan haberlerdeki başarısı ile tanınan Fikret Bila bile şişti. Oysa mantıklı düşünülse 15 Temmuz'da zaaf gösteren iki unsurdan biri Deniz Kuvvetleri idi. Bu yüzden Donanma Komutanı ve altındaki iki ismin devre dışı bırakılması normal. Darbe teşebbüsünde aktif rol alan savaş gemilerini hatırlayın. Ayaklanmacılar eğer başarsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bunlardan birine götüreceklerdi.

Hava Org. Hasan Küçükakyüz'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması da normal. Abidin Ünal'ın bu zamana kadar yerinde kalması bile beklenmiyordu. Ona bağlı gözüken uçaklar her tarafı bombalamıştı.

Hani şimdi birileri çıkıp "Ya istihbarat zaafı" diye sorarsa. "MİT ayrı konu" cevabını veririm. Kaldı ki bunca atalete rağmen Erdoğan "Darbeyi eniştemden öğrendim" diyebiliyorsa sebebini başka yerlerde arayın. En başta da "kara kutu"da. Anlayacağınız işler TSK'daki istihbarattan sorumluları emekli etmek kadar kolay değil!

Uyum ve çalışma

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar