"Yasal ama meşru değil"

Başlığa çıktığım bu laf Prof. Dr. Mithat Baydur'a ait. Anlamışsınızdır, kayyım atamalarıyla ilgili. Yani görevden almalarla. Bu durum üç ilin belediye başkanlarıyla...

Başlığa çıktığım bu laf Prof. Dr. Mithat Baydur'a ait. Anlamışsınızdır, kayyım atamalarıyla ilgili. Yani görevden almalarla. Bu durum üç ilin belediye başkanlarıyla kalmadı.

Medyamızın satır aralarında kaynattığı, ve de tamamen sansür uyguladığı işlemler devam etmekte. HDP'li bazı belediye meclis üyeleri de birer birer kapının önüne konmakta.

Kurban tabiriyle bunlar "büyükbaş olmadığından" yerlerine ikame yapılmıyor.

Hangisi doğru

Bu arada ekranlarda yeni bir akımın doğduğunu fark ediyoruz. Öncülük iktidar yanlılarında. Bunların gerçek fikri olduğuna inanmıyorum. Emir-çizgi komuta zinciri. Bir zamanlar meslektaşım Mustafa Dolu'nun dediği gibi, bunlara "eller kalkacak" denmesi yeterli. Hepsi hazır kıta. 18 yıldır aynı sistemle yönetiliyorlar.

Bunlara yakın dönemde katılanlar da var. Örneğin Emre Cemil Ayvalı. Bu gencin bir başka özelliği karşıt görüşlüleri konuşturmaması. Diğer tarafı söylenenleri çarpıtması. CHP'nin 26. dönem milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "Yahu ben öyle laf etmedim" dese de Ayvalı'nın umurunda değil. İşine geleni söylemeyi sürdürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar