Vefa ve moral akşamları...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Sirkeci'deki Sansaryan Hanı'ndan taşınması bir devrimdi. Sonrası mı? Yeni adres Gayrettepe'deki bina oldu. Burası eski tabirle Birinci Şube'nin -Siyasi Kısım- rahatlamasını...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Sirkeci'deki Sansaryan Hanı'ndan taşınması bir devrimdi. Sonrası mı? Yeni adres Gayrettepe'deki bina oldu. Burası eski tabirle Birinci Şube'nin -Siyasi Kısım- rahatlamasını sağladı.

Çok da geniş bir yer değildi. Ancak yeni bina, eskisine göre kullanışlıydı. Epey emniyet müdürü geldi geçti. Hani Ajda Pekkan'ın söylediği şarkıdaki gibi "Kimler geldi, kimler geçti."

Aklımda kalan müdürler, daha doğrusu arkadaşım ve dostum diyebildiklerimi tek tek hatırlıyorum. Bugün ayakta kalanlara bakıyorum benim için hepsi önemli ve gerçekten değerli.

Farklılar

Bunları iki bölüme ayırabilirim. Gece hayatı ile ilgisi olmayanlar. Örneğin Sadettin Tantan. Taş gibi duruşuyla herkesi hayran bırakırdı. En önemli ayrıcalığı dönemin Sheraton'larının güvenlik sorumlusu Cengiz Adam'ın organizasyonlarında tatlı yemekti.

Mafya bozuntuları, Tantan'ı elinde otomatik silahıyla gördükleri an, girecek delik ararlardı. Ondan bana kalan miras ise "Sana bir sodalı ayran yaptırayım mı?" olmuştur. Tantan, gerçekten vefalı dosttur. Sadıktır. Kötü günlerinizde yanıbaşınızdadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar