..ve sütler de bozuldu...

Bir şeylerin ters gittiğini anlatmak için Oktay Akbal'ın "Önce ekmekler bozuldu" adlı öyküsünü hatırlarım. Bu yıl bu tip örnekler arasına sütü ilave ettik. Hayvanlara mümkün olduğunca süt...

Bir şeylerin ters gittiğini anlatmak için Oktay Akbal'ın "Önce ekmekler bozuldu" adlı öyküsünü hatırlarım. Bu yıl bu tip örnekler arasına sütü ilave ettik. Hayvanlara mümkün olduğunca süt veririm. Bu iş için plastik yoğurt kapları kullanırım. Bu sene hemen her gün bu sütlerin bozulduğunu fark ettim. Çeşitli marketlerden farklı markalar alarak deneme yaptım. Sonuç mu? En ucuzundan en pahalısına kadar, daha öğlen olmadan hepsi kesildi.

Kendimce bunun sebebini buldum; havaların sıcak gitmesi. Çözemediğim nokta ise "tatlarının da bozulduğu" şeklindeki şikayetler. İşte bu konuda uzman değilim. Ancak ilginç gelen "fazla süt tozu kullanıyorlar" diyenlerin çoğunlukta olması. Gördüğüm tek şey var. Bölgemdeki BİM, A101 ve Migros'larda gözlemlediğim tek şey, sütlerin hiç birinin soğuk havada muhafaza edilmediği. Yani buzdolabı görmedikleri. Yumurtalardan farksız şekilde vitrinleniyorlar.

Bunu denetleyecek olanları ise hiç görmedim. İçinizde bunları fark eden var mı? Bereket züğürt tesellim var; "Pek süt içmem. Çaycıyım". Haa bakın peynirden iyi anlarım. Bunlarda da şikayetim büyük. Bir yıl önce 5.25 olan 350 gramlık paketler şimdi 9.95'e satılıyor.

***

İDO'nun ayıbı

İstanbul'un Adalarında yaz süresince en az 300 bin kişi ikamet eder. Sadece, en küçük yerleşim birimlerinden olan Kınalıada'da, yaz-kış oturanlara 35 bin kişi ilave olur. Bunların çoğu, yurt dışında yaşayan ekalliyet dediğimiz azınlıklardır. Yazı geçirmeye Kanada'dan ABD'den ve Fransa'dan İstanbul'a akın ederler. Bu, Kınalı için büyük zenginlik demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar