Vatandaş konkordatosu!

Herkes arkadan gelip öne geçme çabası gösterse bile, haftanın haberini CNNTURK patlattı. "Sade vatandaş iflas edebilir mi?" Devamla "Peki konkordato ilan etmesi mümkün mü?" dendi. Buna cevap arandı.Konuyu Başak Şengül...

Herkes arkadan gelip öne geçme çabası gösterse bile, haftanın haberini CNNTURK patlattı. "Sade vatandaş iflas edebilir mi?" Devamla "Peki konkordato ilan etmesi mümkün mü?" dendi. Buna cevap arandı.

Konuyu Başak Şengül işledi. Olaya iyi hazırlanıldığını, Prof. Dr. Murat Yavaş'ı stüdyoda görünce anladık. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yavaş "icra-iflas" konusunda uzman. Vatandaşın ferdi iflas ve konkordato başvurusuna EVET cevabını vererek başladı. Yani OLUR'u daha ilk cümlesinde verdi. İşin detaylarına gelince başladı engelleri anlatmaya:

"Önemli olan ferdin borçlarını ödeyemez duruma gelmesi. Yasalar konkordato istemesine uygun. Borçlarının yeniden yapılandırılmasını istemek, en doğal hakkı".

Buraya kadar tamam. Şimdi sıkı durun, başvuru ve sonrasını getirebilmek için istenenlere bakın; "Kafadan 15 bin liran olacak. Buna ilaveten atanacak müfettişin parasını da siz ödeyeceksiniz."

Adamın bu kadar parası olsa niye konkordato ilan etsin? Sürpriz harcamalara ayıracak başka miktarlara da ihtiyaç duyulacağı kesin. Doğal olarak, "gariban statüsü"nde iseniz, sakın ha konkordatoyla uğraşmaya kalkmayın. Bırakın bu işler gerçekten batanla, üçkağıtçıların tekelinde kalsın.

Medyaya malzeme lazımdı, CNNTURK bunu yakaladı. Hani Erdoğan'ın tabiriyle ötekiler "çelik-çomak oynuyorlar". Şimdi de, bir kişi bulup başvuruda bulunmasını organize edebilirler. Tabii "çaylar şirketten" -ekrandan-!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar