Un etten daha pahalı

Biraz isim yapmış pastanelere girip fiyatlara bakın. Gördüğünüz etiketlerle şaşkına dönersiniz. Örneğin tuzlu kurabiyelerin kilosu 49-52 lira arası. İçinde şeker ve çikolata da yok. Süper...

Biraz isim yapmış pastanelere girip fiyatlara bakın. Gördüğünüz etiketlerle şaşkına dönersiniz. Örneğin tuzlu kurabiyelerin kilosu 49-52 lira arası. İçinde şeker ve çikolata da yok. Süper marketlerde de durum farksız. Migros'ta 220-250 gramlık unlu ürünler 8.25 lira. Aynı şekilde "tuzlu" tabir edilen cinsten mamulleri kiloya vurduğunuzda, kıymayı solladıklarını fark ediyorsunuz. Yeter ki unlu mamullere "Alaçatı" ya da "bilmem ne fırını" yazısı iliştirilmiş olsun. Dikkat edin pasta veya turtadan bahsetmiyorum. Onları tutana aşk olsun.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sadece et fiyatlarıyla meşgul. Asıl görevinin denetim olduğunu unutmuş gözüküyor. Zaten "Bu ne yahu" diye itiraz etseniz alacağınız cevap belli; "Serbest piyasadayız. İsteyen istediğini istediği fiyata satar. İşine gelmiyorsa alma!" Sanki un çuvalları meralarda otlatılıyor. Sanki bakımdan geçiriliyor. Sanki veteriner denetiminde büyütülüyor.

Bulunduğum bölgede isim yapmış pastanelerden biri var. Bu şubeden her gün kalan ürünler çöp konteynerine dökülüyor. Fark edilmesin diye siyah torbalar içinde. Elde kalanların böyle yok edilmesi üzüntü verici. Hayvan barınağına bırakmak çok mu zor? Bir telefon edilse gelip alırlar. Bence en iyisi insaflı rakamlarla satış yapılması. Kim buna dur diyecek? Tek çözümün yetkilerin tamamının belediyelere bırakılması olduğu inancındayım. Yakın zamanda sağladıkları başarı bana umut verdi. "Ambalajlı ekmek" yıllar yılı hayata geçirilemedi. Ne zaman ki belediyeler el attı bu iş gerçekleşti. Unun, etten pahalı satılmasını önleyecek mekanizma ise yine onların eliyle mümkündür.

***

Bir protest doktor

Öncelikle Mehmet Barlas'a, geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum. Hemen peşinden gönlümdeki en önemli programının Türk Sanat Müziği ağırlıklı olduğunu belirtiyorum, Oğuz Haksever'le NTV radyo ve TV'de yaptıklarının -Makam Farkı- tadı hâlâ duruyor. İnşallah ona da tekrar başlanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar