Ümitsiz vaka...

Son sözümü önce söyleyeyim; "Abdullah Gül'den hiçbir şey olmaz". Yıllar önce bu lafın ilk versiyonunu bir futbolcu, Ümit Davala kullanmıştı. Açık farkla kaybettikleri maçtan sonra "Bu...

Son sözümü önce söyleyeyim; "Abdullah Gül'den hiçbir şey olmaz". Yıllar önce bu lafın ilk versiyonunu bir futbolcu, Ümit Davala kullanmıştı. Açık farkla kaybettikleri maçtan sonra "Bu Fenerbahçe'den bi cacık olmaz" dedi. Millet kahkaha atıp, dalga geçerken Galatasaray gerçekten şampiyon oldu.

Sadece ayak topunda değil, bi cacık olmaz bugün hemen her alanda kullanılıyor. Seçime kadar geldi. Tuhafıma giden ise birtakım araştırmacı ve anketörlerin halkın gözünün içine baka baka sarımsaksız cacık yapmaya kalkmaları.

Doğrucunun adı değişti ve hasbi oldu. Bir zamanlar gazetelerde çizgi kahraman Hasbi Tembeler vardı. Adı Hasbi idi ama, ayküsü düşük işler yapardı. Bugün ortaya konulanları görünce Hasbi'ye övgü yağdırmalıyız.

İktidar ve muhalefet arasındaki tek konuda uyum sağlandı bile diyemiyoruz. Fazıl Say'a dün sövenler, birdenbire "uluslararası değer" demeye başladılar. Yakın zamana kadar korumaya alanlar da saf değiştirdiler. Bir bakarız yakında bugün Metin Akpınar'ı ayağından asmaya çalışanlar fikir değiştirmişler.

2109'un ödülü

Genel hastalığımız ifratla tefrit arasındaki ölçüyü tutturmamamız. Bunda en büyük etken Erdoğan'ın gösterdiği işaretler oluyor. Şimdiden söyleyeyim 2019'un Devlet Kültür Sanat Ödülü, kesinlikle Fazıl Say'ındır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar