"Türk Kurultayı" için bakan azletmişti

Yaşar Usluer'den yeni bir yazı geldi. Önemli tespitlerine aynen katılıyorum. İçlerinden "Andımız olayı"nı öne çıkarıp buraya aldım:"1933 yılından beri ilkokullarda her sabah söylenen...

Yaşar Usluer'den yeni bir yazı geldi. Önemli tespitlerine aynen katılıyorum. İçlerinden "Andımız olayı"nı öne çıkarıp buraya aldım:

"1933 yılından beri ilkokullarda her sabah söylenen Andımız sözde 'çözüm süreci' uğruna -açılım 19 Ekim 2009'da Habur sınır kapısındaki çadır mahkemesi olayı idi-. 8 Ekim 2018 tarihinde yönetmelikten kaldırılmıştı. Bundan ayrı sizin de belirttiğiniz gibi okullarda 'Andımız'ı men etmekle mi kaldı. Resmî kurumlardaki -Türkiye Cumhuriyeti- tabelalarını kaldırmadı mı? Kimi belediyelerdekiler üç ayrı dilde yazdırmadı mı? Karamanoğlu Mehmet Bey'in kemiklerini sızlatmadı mı?

Dağa taşa yazılan Atatürk'ün -Ne mutlu Türk'üm diyene- sözü de silinmedi mi? Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk (Şimdi İYİ Parti Adana Milletvekili) Danıştay'a iptal davası açmıştı. Beş yıl sonra yasağın iptal edilmesi gecikmeli de olsa yerinde bir karardır. Zamanında sesini çıkarmayan, dava bile açmayan Bahçeli/MHP şimdi Danıştay kararına karşı çıkanlara sesini yükseltip MHP'li belediyelerin duvarlarına Andımız'ın asılmasına ses çıkarmıyor. Yani Bahçeli yine şaşırtıyor. Nisan 2000'de Türk Cumhuriyetlerinden sorumlu kendi bakanı Abdülhaluk Çay'ı Cumhurbaşkanı Demirel'in katkılarıyla Türk Kurultayı yaptı diye azlettiren, sonra da Erciyes Kurultayı ile birlikte tamamen kaldıran Bahçeli değil miydi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasına önce destek verip, sonra çekimser kalmasını nasıl izah edeceğiz? Bu durumda Bahçeli'nin "Papaz Brunson'un tahliye kararı millî vicdanı rahatsız ve huzursuz etmiştir. İfade değiştiren gizli ve satın alınmış tanıklar, davanın savcısında yapılan değişiklikler soru işaretlerini güçlendirmiş, şaibeleri artırmıştır."

 Sözlerine/samimiyetine nasıl inanacağız?

31 Mart 2019'da yapılacak belediye seçimlerinde kendi ili Osmaniye dâhil, hiçbir ilde belediye başkanlığını kazanamayarak, seçmenin de onu şaşırtacağına inanıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar