TSM'de bir soluk "Altın Elma"

Amasya, 2002'den beri önemli bir yarışmaya sahne oluyor; Altın Elma. Arada çeşitli nedenlerle yapılamayanlar oldu. Ancak bu yıl 13. organizasyonu izledik. Bu mütevazı kentin bütçesinin böylesi bir yarışmaya müsait...

Amasya, 2002'den beri önemli bir yarışmaya sahne oluyor; Altın Elma. Arada çeşitli nedenlerle yapılamayanlar oldu. Ancak bu yıl 13. organizasyonu izledik. Bu mütevazı kentin bütçesinin böylesi bir yarışmaya müsait olmadığının biliyoruz. TRT'nin tam kadro destek vermesi başarıyı getirdi. Belediyenin de iyi niyetli katkılarını gözlemledik. En başta da Başkan Cafer Özdemir ve "Koordinatörlük" görevini üstlenen yardımcısı Osman Akbaş'ı tebrik etmeliyiz.

Yasemin Pamukçu'nun sunuculuğu başarılıydı. Jürideki isimlerin hepsi birbirinden değerliydi. Kutlu Payaslı, Sadun Aksüt, Melihat-Necip Gülses çifti, Mahmut Oğul, Ali Şenozan'ın da aralarında bulunduğu Türk Müziği ustaları oradaydı. Şef Özgen Gürbüz yönetimindeki TRT ses ve saz sanatçıları mükemmeldi. Canlı yayını gerçekleştiren yönetmen Muhsin Yıldırım ve ekibi işlerini iyi yaptılar. Görüntüden ses düzenine kadar kusursuzdu.

Büyük alaka

İlgiyi anlamak için, 124 bestekârın 571 eserle başvurduğunu söylemek yeterli. Bunlar arasından 10'u seçilip büyük finalde yarıştırıldı. Sonuçta birinciliği Erol Başara'nın "Hâlâ senin aşkınla yanıyorum"u kazandı. Benim için enteresan olan tarafı da yazmak istiyorum. Not alırken, finalistler arasında sadece Başara'nın çalışmasının Kürdilihicazkâr olduğunu fark etmiştim. Dostlarım iyi bilir, Türk Müziği makamlarında ayrım olmaz ama benim tutkunu olduğum Kürdilihicazkâr'dır. Bu yüzden ayrı mutluluk duyduğumu itiraf etmeliyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar